Šéf ODS zkritizoval Zemana kvůli sobotní demonstraci v Praze. A takto mu to prezident vrátil

13.12.2015 14:51

Prezident Miloš Zeman dnes odmítl kritiku předsedy ODS Petra Fialy, podle něhož je ostuda, že se nedistancoval od sobotní demonstrace v Praze. Zemana na demonstraci přišlo podle policie podpořit asi 1000 lidí. Akci svolaly hnutí Za naši kulturu a bezpečnou zem a Národní demokracie. Zeman uvedl, že žijeme ve svobodné společnosti, kde každý může demonstrovat. Fialovi popřál, aby se našel dostatek demonstrantů na jeho podporu.

Šéf ODS zkritizoval Zemana kvůli sobotní demonstraci v Praze. A takto mu to prezident vrátil
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Setkání zaměstnanců Elektrárny Ledvice s prezidentem Milošem Zemanem.

Účastníci demonstrace se sešli na Václavském náměstí, kde měl proslov třeba bývalý předseda republikánů Miroslav Sládek. Pak se vydali cestou na Hrad za skandování hesel "Čechy Čechům", "Nic než národ" či "Multi-kulti nechceme".

"Kdyby byl Miloš Zeman demokrat, distancoval by se od demonstrace, kde na jeho podporu vystupuje výkvět extremistické scény. Je ostuda, ze to neudělá," uvedl na twitteru Fiala.

Podle demonstrantů Zeman jako jeden z mála politiků nabízí řešení uprchlické krize. Řada z nich při pochodu nesla české vlajky či transparenty, na nichž se objevovala hesla jako "Ať žije Zeman", "Chráníme svou vlast", "Ne Bruselu" či "Stop EU". Pochod skončil na Hradčanském náměstí, kde zahrála tři písně kapela Ortel spojovaná s krajní pravicí. Texty skupiny jsou často zaměřeny proti menšinám.

"Žijeme ve svobodné společnosti, kde každý občan může demonstrovat, jak ve prospěch někoho, tak proti někomu. Já přeji panu předsedovi Fialovi, aby se našel dostatečný počet demonstrantů, kteří budou demonstrovat na jeho podporu," reagoval dnes Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…