Šéf Pirátů Bartoš se v rádiu rozpovídal: O recyklaci Kalouska i Babiše

21.03.2017 18:44

Zuzana Bubílková přivítala v úterní Kauze dne na Rádiu Impuls šéfa Pirátů Ivana Bartoše, který ve vysílání odmítl, že by Piráti byli stranou jen pro mladé lidi. Vymezil se proti Andreji Babišovi, Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) a prozradil, jak se Piráti staví k migrační krizi.

Šéf Pirátů Bartoš se v rádiu rozpovídal: O recyklaci Kalouska i Babiše
Foto: Archiv Ivana Bartoše
Popisek: Ivan Bartoš

„Některá média nás pasují na černé koně voleb, což se mi líbí, mimochodem, ona je i pirátská barva černá... My máme dobrou rezonanci mezi lidmi, kteří mají rádi svobodu, třeba i konzervativní. Není to jen o tom, že přitahujeme mladé... I tak ale plánujeme, že budeme, nechci říct agresivnější, ale budeme ve volbách důraznější,“ prozradil host.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

V tom, co Piráti dnes požadují, jdou podle Bartoše často proti srsti tradičním stranám. Ukázalo se to třeba na velkém okleštění registru smluv, k čemuž přiložilo ruku k dílu i hnutí ANO, které se nezúčastnilo hlasování, a tím vykostění registru smluv Babiš a spol. umožnili.

Pár slov padlo i na adresu TOP 09. „TOP 09 je paradoxně mladší než Piráti. Tam už poněkolikáté došlo k recyklaci pana Kalouska. Ale já nechci jen ukazovat, že ten to dělá špatně, já bych raději představoval náš program. My jsme k tomu vydali čtyřstránkový dokument asi v roce 2015, kde jsme řekli, že je třeba jasně zkoumat, proč sem ty lidi jdou. Myslíme si, že je potřeba působit přímo v místech krize,“ zdůrazňoval Bartoš.

Odmítl zavádění stokorunového poplatku za pobyt v nemocnici, případné znovuzvolení prezidenta Zemana na Hrad nechtěl příliš komentovat s tím, že k němu stejně asi dojde, a postavil se jasně proti vyššímu zdanění pro osoby vydělávající nad 50 tisíc. Piráti by prý daňový systém narovnali tak, aby ti nejchudší neplatili pomalu nejvyšší daně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…