Šéf Potravinářské komory Toman přijal místo ve vládě Rusnoka

27.06.2013 13:32

Šéf Potravinářské komory Miroslav Toman přijal místo ministra zemědělství ve vládě premiéra Jiřího Rusnoka. Ve čtvrtek o tom jednali v Kramářově vile.

Šéf Potravinářské komory Toman přijal místo ve vládě Rusnoka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Rusnok, kterého v úterý premiérem jmenoval prezident Miloš Zeman, dál pokračuje v jednáních s možnými kandidáty na ministry. O obsazení většiny postů se zatím jen spekuluje.

Ministerstvo musí fungovat dál

Toman prý bere na vědomí, že Rusnokova vláda může trvat jen tři až čtyři měsíce. I tak se prý rozhodl nabídku, kterou mu ve čtvrtek Rusnok dal, přijmout. "Je potřeba, aby ministerstvo zemědělství fungovalo dál. Já se v tom resortu pohybuju dlouhou dobu. Je to moje práce," řekl Toman novinářům na dotaz, proč nabídku přijal. Toman předpokládá, že působení vlády skončí po krátké době volbami.

Rusnok od rána pokračuje v jednáních s možnými kandidáty na ministry. Sešel se se spisovatelem Pavlem Kohoutem, který při odchodu z Kramářovy vily nechtěl jednání komentovat. Řekl jen, že vše napíše do svého sobotního fejetonu, který vychází v jednom z českých deníků. K možnému působení v úřednickém kabinetu se nevyjádřil. Spekuluje se o tom, že mohl dostat nabídku na post ministra kultury.

Rusnokovu nabídku přijali Pecina a Benešová

Nabídku na působení v Rusnokově vládě zatím přijal Martin Pecina, který se má vrátit na ministerstvo vnitra, a Marie Benešová (ČSSD), která míří na ministerstvo spravedlnosti.

Nabídku na ministerský post dostal i někdejší diplomat Jan Kohout, v několika dnech se rozmyslí. Do pondělí se chce rozhodnout rovněž náměstek motolské nemocnice Martin Holcát, kterého by Rusnok chtěl do čela ministerstva zdravotnictví. Možnost pokračovat na postu ministra školství naopak odmítl ministr končící vlády Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…