Šéf Senátu Kubera míří do USA, sejde se s krajany

30.05.2019 6:33

Předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS) míří do USA. Hlavním cílem návštěvy je setkání s nejsilnější krajanskou komunitou v roce třicátého výročí pádu komunismu v bývalém Československu. Kuberu doprovází předseda senátní krajanské komise Tomáš Czernin (TOP 09).

Šéf Senátu Kubera míří do USA, sejde se s krajany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

"Protože Senát dlouhodobě spolupracuje s krajany žijícími v zahraničí, jedeme s předsedou komise pro krajany při příležitosti 30. výročí do USA, kde se zúčastníme konference krajanských spolků," uvedl Kubera.

Výroční konference českých škol v Severní Americe se uskuteční v Pittsburghu, kde pozdější prezident Tomáš Garrigue Masaryk podepsal dohodu, která se stala zakládajícím dokumentem společného státu Čechů a Slováků.

"Práce učitelů a učitelek češtiny ve Spojených státech je podle mě nesmírně záslužnou aktivitou, chci ji patřičně ocenit a vyzdvihnout," zdůvodnil svůj zájem předseda Senátu.

Senátoři navštíví také Československou národní síň a zúčastní se promítání filmu o Janu Palachovi v rámci přehlídky Czech That Film Festival.

V New Yorku se Kubera sejde mimo jiné s českou velvyslankyní při OSN Marií Chatardovou a v České národní budově se zástupci krajanského spolku BBLA. Na programu má také návštěvu české školy, kterou provozuje krajanské sdružení Bohemian Citizens‘ Benevolent Society of Astoria.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…