Šéf Správy železnic odvolal dva náměstky. Důvod objasní Dobeš

08.02.2012 19:02

Pověřený ředitel Správy železniční dopravní cesty odvolal dva své náměstky. Konkrétně jde o Vladimíra Filipa a Vojtěcha Kocourka. Důvod odvolání ale mluvčí uvést nechtěl.

Šéf Správy železnic odvolal dva náměstky. Důvod objasní Dobeš
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Pavel Dobeš

Jak informoval server E15.cz, pověřený ředitel Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Pavel Habarta odvolal dva náměstky. O místo tak přišel náměstek pro provozuschopnost Vojtěch Kocourek a ekonomický náměstek Vladimír Filip.

„Mohu pouze potvrdit tuto základní informaci a nic dalšího," uvedl mluvčí Pavel Halla s tím, že důvody pro odvolání ani jména nových náměstků zatím sdělit nemůže. Podle serveru by ale za odvoláním mohl být mocenský boj ODS a Věcí veřejných. Oběma stranám jde prý o vliv na organizaci, která ročně rozděluje stavebním firmám desítky miliard korun.

"Důvody netuším, ani po nich nepátrám. Jak jsem byl jmenován, tak jsem byl odvolán, beru to jako profesionál," prohlásil Kocourek.

Ve čtvrtek se bude konat zasedání správní rady, které by mohlo situaci objasnit. Výjimečně se ho totiž zúčastní i ministr dopravy Pavel Dobeš. Podle serveru je dost možné, že o místo přijde i sám Habarta. S tím však nesouhlasí člen správní rady a Dobešův náměstek Lukáš Hampl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…