Šéf drobných podnikatelů: Pro nás nejsou žádné sankce dobré

07.06.2016 18:54

Hostem úterních Dvaceti minut Radiožurnálu byl předseda Asociace malých a středních podnikatelů Karel Havlíček. S Helenou Šulcovou se bavil na téma českého zemědělství a potravinářství, řeč však přišla i na ekonomické sankce vůči Rusku či britské referendum o členství v EU.

Šéf drobných podnikatelů: Pro nás nejsou žádné sankce dobré
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Karel Havlíček

Podle Havlíčka je adekvátní, že v zemědělství pracuje zhruba 100 tisíc lidí, a to již několik let beze změny. „Firmy exportují, exportují více než minulý rok,“ řekl. „Firmy investují.“

„I když zemědělci a potravináři mají velmi obtížné pozice... Bojují srdnatě a já jim smekám,“ pochválil Havlíček české zemědělství a potravinářství s ohledem na velikost konkurence.

Havlíček zmínil, že je české zboží kvalitnější než to dovozové, už jen z hlediska čerstvosti, a že český spotřebitel by si to měl uvědomit a také podle toho jednat.

Pochválil však ministerstvo zemědělství, které je v současnosti pod správou Mariana Jurečky. Není to jen o dotacích, je to také o tom, že Jurečka je zemědělec a ví, co zemědělci potřebují.

Celý pořad zde.

„Tak z podnikatelského pohledu žádné sankce nejsou dobré,“ pronesl o sankcích EU vůči Rusku. „Myslím, že se to dotklo Madety v jižních Čechách,“ zmínil a dodal, že sankce rozhodně nechce.

„Přeji si, aby Velká Británie zůstala v Evropské unii, čímž neříkám, že je Evropská unie bez chyb, Evropská unie si zaslouží několik pohlavků zleva, zprava,“ řekl a dodal, že by si klidně vsadil na setrvání Británie v EU. Havlíček si myslí, že v případě Brexitu by více tratila Británie než EU. „Všechny další krize, které budou, budou globální,“ dodal s tím, že právě v případě krizí je dobré držet pohromadě.

„Vím bezpečně, že paní profesorka se nijak neobohatila,“ okomentoval kauzu doktorky Sykové a jejího možného obohacení na pacientech trpících ALS. „Minimálně se měl udělat ten akt, že se mělo všechno prověřit,“ dodal s tím, že je absurdní ničit život někomu, kdo přispěl tak velkým způsobem k rozvoji české vědy, jako doktorka Syková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…