Šéf finanční správy Jan Knížek na konci dubna odstoupí z funkce

18.04.2014 14:35

Ředitel Generálního finančního ředitelství (GFŘ) Jan Knížek ke konci dubna rezignuje na svoji funkci. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) chce pověřit vedením úřadu Jiřího Žežulku, který v současnosti působí jako ředitel samostatného odboru řízení rizik při správě daní na GFŘ. Ministerstvo financí o tom v pátek informovalo v tiskové zprávě.

Šéf finanční správy Jan Knížek na konci dubna odstoupí z funkce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

GFŘ, které vzniklo v souvislosti s reformou daňové správy v roce 2011, je jedním z nejvyšších orgánů finanční správy. Ta má za hlavní cíl správu daní. Finanční správu ČR tvoří Generální finanční ředitelství, Odvolací finanční ředitelství a finanční úřady. Knížek byl před vznikem finanční správy vrchním ředitelem Ústředního finančního a daňového ředitelství Ministerstva financí.

Knížek údajně rezignoval pod tlakem prostředí

Deník MF Dnes informoval, že ředitel Knížek rezignoval pod tlakem prostředí, které nyní vzniklo na Ministerstvu financí.

Na ministerstvu nebo na jeho útvarech a podnicích totiž od nástupu Babiše došlo k výměně dvacítky top úředníků. Knížek je jedním z nich. Podle MF Dnes se ministr a jeho noví náměstci ve větší míře zbavují dlouholetých úředníků a na uvolněná místa dosazují své favority.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…