Šéf fotbalové Slavie, kterou si koupila čínská společnost, rezignoval

04.04.2016 18:04

Jiří Šimáně rezignoval na pozici předsedy představenstva fotbalové Slavie, která tak přišla o šéfa. Stojí za tím neshody s většinovým vlastníkem, kterým je v zastoupení Jaroslava Tvrdíka čínská společnost CEFC. Informují Lidovky.cz.

Šéf fotbalové Slavie, kterou si koupila čínská společnost, rezignoval
Foto: Radim Panenka
Popisek: Jaroslav Tvrdík

„Rozhodl jsem se odstoupit z funkce předsedy představenstva a svoji rezignaci na tento post jsem dnes orgánům klubu písemně oznámil,“ uvedl v pondělí Šimáně na stránkách klubu. Zda se vzdá i svého podílu, však není zřejmé.

Šimáně se v mnohém zasloužil o záchranu klubu před bankrotem a byl to on, kdo pro něj získal „solventního partnera – CEFC“. Často o tom rád vyprávěl.

„Když jsme všichni skončili s propocenými košilemi, dali jsme si pauzu na skleničku. Při té příležitosti jsem se zeptal, jestli nemají zájem o sportovní nebo charitativní projekt,“ vysvětloval Šimáně. „Jaroslav zavolal do Číny a za půl hodiny jsme si plácli.“

„S Jiřím Šimáněm jsme měli mít v úterý plánovanou schůzku. Rezignaci jsem našel v 15 hodin v e-mailu. Uvedeny jsou dva důvody, jeden z nich je potvrzení Dušana Uhrina,“ komentoval situaci Tvrdík na svém účtu na Twitteru.

Vzhledem k pozicím, které oba pánové zastávali, mezi nimi mohlo docházet k častým rozepřím. Šimáně se staral o denní chod klubu a Tvrdík pak o jeho financování. Jednou z takových situací byla například koupě stadionu v Edenu, kdy Šimáně tvrdil, že se jednalo bez něj, a Tvrdík naopak, že Šimáněmu byl nabídnut podíl.

„Mému rozhodnutí předcházela několikaměsíční snaha o nastavení standardního řízení klubu, do kterého kromě jiného patří i věcná, srozumitelná a klub nezatěžující komunikace,“ dodal Šimáně a zmínil, že jeho pozice nebyla plně respektována. Tvrdík následně na svém Twitteru ještě zdůraznil, jak byl Šimáně pro záchranu Slavie důležitý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…