Šéf komunistů rozpálen do běla: Nesmírně trpící migranti? Teroristi! Příště mají ovládnout naše země, životy a životy našich dětí. Musíme se bránit

30.03.2019 9:26

Příběh turecké lodi El Hiblu 1, kterou u libyjských břehů unesli migranti a zamířili s ní ke břehům Malty, zaujal i předsedu komunistů Vojtěcha Filipa. Zatímco ČT24 k únosu napsala, že migranti převzali nad lodí kontrolu, protože v Libyi trpěli a odmítali se tam vrátit, Filip má za to, že na této lodi nepluli trpící lidé, ale zločinci-teroristé.

Šéf komunistů rozpálen do běla: Nesmírně trpící migranti? Teroristi! Příště mají ovládnout naše země, životy a životy našich dětí. Musíme se bránit
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Vojtěch Filip

Italský list Corriere della Sera napsal, že turecká obchodní loď El Hiblu 1 zachránila z vody u libyjských břehů asi 120 migrantů. Převážně jde o muže, ale najdou se mezi nimi i ženy. Protože se loď v té době nalézala ještě nedaleko od afrických břehů, posádka chtěla zachráněné vrátit do Libye. Jenže když migranti zjistili, že by se měli vrátit do Afriky, vrhli se na posádku, dočasně převzali nad lodí kontrolu a zamířili s ní ke břehům Malty.

Italský ministr vnitra Matteo Salvini již také oznámil, že těmto migrantům v žádném případě neotevře italské přístavy, protože 120 zachráněných osob nepovažuje za lidi v nouzi, nýbrž za piráty.

Podobně se na celou kauzu dívá í šéf komunistů Vojtěch Filip. Ten migranty na lodi El Hiblu 1 považuje za teroristy, kteří chtějí ovládat nejen loď, ale také naše životy. „Případ lodi Elhiblu, kde tzv. ‚nesmírně trpící‘ migranti se stali piráty a loď ovládli, až musela zasahovat maltská vojenská loď, ukazuje, že nejde o trpící lidi, ale skutečné teroristy, kteří mají příště ovládnout naše země a naše životy či životy našich dětí. Je třeba se bránit,“ napsal šéf komunistů na sociální síti twitter.

Někteří lidé dali v diskusi Filipovi za pravdu, jiní se mu vysmáli. „Případ generálního tajemníka Stalina ukázal, že tzv. ‚hodný komunista‘ se stal vrahem několika desítek milionů lidí, a tím pádem jsou vrahy i všichni komunisti, kterým se podařilo na čas ovládnout naše země a naše životy či životy našich rodičů. Naštěstí už nikoho nezajímají,“ napsal jeden z debatujících čtenářů.

Neziskové organizace a spolu s nimi i Česká televize nabízí na celou věc značně odlišný pohled. Tvrdí, že v Libyi lidé trpěli tolik, že se odmítli vrátit k africkým břehům. K útoku na posádku je prý vedlo zoufalství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…