Šéf německé diplomacie se sejde se Zaorálkem, navštíví Beroun

24.06.2017 6:27

Německý ministr zahraničí Sigmar Gabriel se dnes v Praze sejde se svým českým protějškem Lubomírem Zaorálkem. Budou mluvit o vzájemných vztazích obou zemí, odchodu Británie z EU nebo o současných vztazích Evropy a Spojených států.

Šéf německé diplomacie se sejde se Zaorálkem, navštíví Beroun
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

Po společné tiskové konferenci se šéfové diplomacií přesunou do Berouna. Středočeské město je partnerským městem německého Goslaru, kde se Gabriel narodil. Ministři se setkají se starostou Berouna a společně zahájí mezinárodní Velkou cenu ve skateboardingu. V programu je také diskuse se studenty berounského gymnázia Joachima Barranda o budoucnosti Evropy.

Česko a Německo si na začátku roku připomněly 20. výročí od podpisu Česko-německé deklarace, v níž obě země vyjádřily vůli rozvíjet vzájemné vztahy a překonat historické křivdy. Během oslav výročí se Zaorálek v Berlíně setkal s tehdejším šéfem německé diplomacie Frankem-Walterem Steinmeierem, který se stal v březnu prezidentem. Ve funkci ministra zahraničí ho vystřídal Gabriel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…