Šéf policejního týmu Metyl: Vypadá to, že nic neděláme, ale naopak

15.10.2012 18:31

Podle náměstka policejního prezidenta Václava Kučery neplatí, že by speciální tým policistů nepracoval na kauze metylalkoholu. Pouze se dostali do fáze „mediálního útlumu“, kdy nechtějí příliš mluvit o důkazech.

Šéf policejního týmu Metyl: Vypadá to, že nic neděláme, ale naopak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek policejního prezidenta Václav Kučera

„My jsme pouze vyšetřování dostali do mediálního útlumu,“ vysvětloval Václav Kučera v Impulsech Václava Moravce. „Velmi neradi bychom si zveřejňovali důkazy,“ dodal.

„Ono to možná vypadá tak, že neinformujeme a nic neděláme,“ zmínil náměstek policejního prezidenta. Není to ale pravda. Dnes měl například speciální tým Metyl, kterému šéfuje, zvláštní schůzku o posilování týmu.

Tým nyní pracuje s několika verzemi případu. Například s tím, že zatím neodkryli celou „pyramidu“ a snaží se jít jak nahoru, tak i dolů. Stejně je jednou možností to, že v aféře jeli sami výrobci. Například likérka Drak v září vylévala do řeky etanol. „Policie má tyto informace k dispozici a nadále s nimi pracuje,“ ujistil Kučera.

V současnosti je 51 obviněných a 25 lidí ve vazbě. Existují i další podezřelí. „Já si nemyslím, že jsme tu situaci podcenili,“ prohlásil Kučera. „Bude to poměrně rozsáhlý případ, který v Česku nemá obdoby,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…