Šéf policie začíná mít problém. Prý ignoruje i Chovance, zlobí se Babiš v souvislosti s černým hazardem

23.06.2015 13:07

Boj mezi poslancem ČSSD Šinclem a šéfem státní kasy Babišem pokračuje. Ministerstvo financí dokonce připravilo zprávu, která se zcela vyhnula tiskovému oddělení hnutí ANO. Ačkoli byl vzájemný spor vnímán premiérem Sobotkou jako marginální, nyní už to tak nevypadá.

Šéf policie začíná mít problém. Prý ignoruje i Chovance, zlobí se Babiš v souvislosti s černým hazardem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

O co ve sporu jde? Zástupce ČSSD tvrdí, že byl ze strany Andreje Babiše vydírán, ministr financí kontruje, že Šincl je zlobbovaný pojišťovacím byznysem a nevidí si do úst. Jako důkaz vzal Babiš hned několik příkladů, které médiím rozeslalo tiskové oddělení jeho resortu.

„Pan Šincl svým dnešním článkem pokračuje ve své vykonstruované kauze, aby zakryl své lobbyistické zájmy ve prospěch pojišťoven a hazardních firem. Rád bych tedy vyvrátil jeho další nepravdivé informace," uvedl předseda ANO v úvodu. Podle jeho slov není pravdivé Šinclovo tvrzení, že daňové sazby na herny byly určeny ve výši 25 procent, ale komplex zákonů počítá pro provozování technických zařízení se zdaněním ve výši 35 procent, tedy o 15 procentních bodů více než v současnosti.

„V neposlední řadě se v ČR setkáváme s velkým rozmachem ilegálního trhu. Boj proti němu by měl být zcela v režii Policie ČR, která však i přes četné urgence ministru vnitra (ČSSD) ponechává tuto ilegální činnost v zásadě bez povšimnutí. Bez důsledného vyřešení ilegálního sektoru nemůže nabýt účinnosti mimořádně restriktivní nový zákon," zlobí se Babiš na policejního prezidenta. Ten vůči slovům zůstal netečný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…