Šéf poslanců ANO: My iniciovat zrušení lustračního zákona nebudeme

26.11.2013 20:01

Podle Jaroslava Faltýnka, předsedy Poslaneckého klubu hnutí ANO 2011, nejsou, navzdory názorům zaznívajících ve sdělovacích prostředcích, lustrace pro jeho hnutí zásadním tématem. Iniciovat zrušení lustračního zákona jeho poslanci rozhodně nebudou a pro případ, že by podobný návrh předložil někdo jiný, odmítl stanovisko svého poslaneckého klubu předjímat.

Šéf poslanců ANO: My iniciovat zrušení lustračního zákona nebudeme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek

Rovněž o možném urychlení účinnosti služebního zákona poslanci hnutí nejednali. Na své prvé schůzi se zabývali především postojem k zákonným opatřením vlády Jiřího Rusnoka schválených Senátem. Pro jejich úzkou návaznost na nový občanský zákoník se je rozhodli po bouřlivé diskusi podpořit. Jaroslav Faltýnek to uvedl v pořadu Interview Daniely Drtinové, vysílaném na zpravodajském kanálu České televize.

Předseda poslaneckého klubu hnutí doplnil, že soudní spor Andreje Babiše se slovenským ústavem paměti národa byl v době voleb všeobecně znám a Andrej Babiš sám i jeho hnutí obdrželo přesto silnou podporu voličů.

V interview předseda Faltýnek odmítl nařčení moderátorky, že návrh Davida Ondráčky z Transparency International na místo ministra vnitra by bylo vyjednávací taktikou, jak donutit partnerskou ČSSD k ústupkům. Podle Jaroslava Faltýnka se okolo jmen vytváří hysterie, pro hnutí ANO zůstává prioritou jednání o programu vlády a výši daní.

Návrh předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka na zakotvení smluvní pojistky, jež by měla ve vybraných tématech bránit přehlasování jedné z koaličních stran ostatními ve spojení s opozicí, Jaroslav Faltýnek neodmítá. „Toto si umím představit,“ uvedl s tím, že ovšem toto téma mezi poslanci hnutí zatím nediskutovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…