Šéf pravicové strany nařezal závistivému národu slovy z Internacionály

03.10.2013 16:44

Rostislav Senjuk, předseda Strany soukromníků, se v textu pro ParlamentníListy.cz rozepsal o chmurném osudu, který čeká české živnostníky. Nejrůznější opatření, která na ně čekají, je prý pošlou na pracovní úřad a česká veřejnost jim to prý bude přát. A ještě bude mít skvělý pocit, že „poslední bitva vzplála“.

Šéf pravicové strany nařezal závistivému národu slovy z Internacionály
Foto: archiv strany
Popisek: Rostislav Senjuk, předseda Soukromníků

Od prvního října podle Senjuka začíná likvidace „malých a nepohodlných“ obchodníků s pohonnými hmotami, kteří kazí „velké kšefty“. Děje se tak prý kvůli nezbytnosti zaplatit kauci dvacet pět milionů, kterou požaduje premiér Rusnok. Premiér podle něj mezi výlety s rodinou na jednání OSN do New Yorku těžko pochopí, jak těžké je pro malého obchodníka vydělat dvacet pět milionů.

Pumpaři prý do poslední chvíle věřili v existenci rozumu a odmítali jakékoli politické prostředky boje, ovšem nyní zjišťují, že nápad skutečně bude uveden do praxe. „Konec prvních malých je tu! Poslední bitva vzplála!“ glosuje to šéf Strany soukromníků.

Celá poznámka R. Senjuka ZDE.

Další skupinou, která se se má připravit na popravu, jsou prý malé lihovary a palírny. „V jejich případě je požadovaná kauce pět milionů, která je ale neméně likvidační. Vy se pokuste velkým výrobcům prodat ty vaše garážové kondenzační kolony, vyhoďte lidi, které jste zaměstnávali a zařaďte se do fronty na pracák,“ doporučuje jim.

Celkově se podle něj objevuje brutální tlak na živnostníky. „Snad už bylo dost toho vytahování se na spoluobčany,“ vzkazuje jim ironicky. Stejně ironicky se jich pak ptá, jak k jejich ziskům přijdou jejich sousedé, poctivě pracující v montovnách zahraničních firem, kteří si na tolik peněz jako oni přijít nemohou. „Ne ne, holenku. Pěkně hybaj do řady a čekej na podporu,“ vzkazuje drobným obchodníkům. Jenže zatímco on to myslel jako ironii, většina národa prý takto skutečně přemýšlí a věří, že zatočením s živnostníky vzplála poslední bitva.

Lze prý očekávat, že po obchodnících s pohonnými hmotami a výrobci lihu dojde na další skupiny živnostníků. První vlaštovkou v tomto směru jsou povinné datové schránky. „A co pak? Jděte do fronty na pracák. Můžete se pak škodolibě smát těm dalším, co si stoupnou za vás, až nebudou mít na registrační pokladny, a ti další, co nebudou mít na jejich měsíční certifikovaný servis," doporučuje soukromníkům předseda jejich strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…