Šéf protidrogového odboru vlády Vobořil po 8 letech končí

11.05.2018 6:10

Národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil po osmi letech ve funkci končí. Uvedl to v dnešním vydání deník Mladá fronta Dnes (MfD). Vobořil odejde ke konci července z osobních důvodů. Národní protidrogový koordinátor je zároveň výkonným místopředsedou Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky a ředitelem Odboru protidrogové politiky Úřadu vlády, uvedla ČTK.

Šéf protidrogového odboru vlády Vobořil po 8 letech končí
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Vobořil řekl deníku, že odchod dlouhodobě plánoval. „Mám děti, žiji v Brně. Do Prahy neustále dojíždím a stěhovat se sem nechci,“ uvedl. „Vzdal se služebního poměru na vlastní žádost. Bylo to jeho osobní rozhodnutí,“ řekl deníku premiér v demisi Andrej Babiš (ANO), pod kterého protidrogový odbor na Úřadu vlády spadá.

Nyní bude podle Babiše vyhlášeno výběrové řízení na Vobořilovo místo, informovala ČTK. Na výběru svého nástupce by se končící protidrogový koordinátor chtěl podílet. Před odchodem chce Vobořil podle deníku ještě představit novou strategii boje proti závislostem na příštích devět let.

Babišova vláda v demisi chtěla protidrogový odbor přesunout z Úřadu vlády na ministerstvo zdravotnictví. Kritizovali to opoziční Piráti či lidovci. Podle nich by to mohlo oslabit fungování odboru i ohrozit dobré jméno českého přístupu v zahraničí. Proti byly také protidrogové organizace. Babiš s Vobořilem se po dalších jednáních dohodli, že agenda nakonec zůstane v gesci předsedy vlády.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…