Šéfem představenstva Obecního domu se stal Vlastimil Ježek

09.03.2012 17:28

Představenstvo akciové společnosti Obecní dům dnes zvolilo za svého předsedu bývalého ředitele Národní knihovny Vlastimila Ježka. ČTK o tom informovala mluvčí společnosti Jitka Částková. Akcionářem společnosti je Praha.

Šéfem představenstva Obecního domu se stal Vlastimil Ježek
Foto: kultura.praha-mesto.cz
Popisek: Obecní dům v Praze

Dozorčí rada akciové společnosti Obecní dům už ve středu odvolala všechny členy představenstva a zvolila nové. Kromě Ježka se jimi stali Jana Vohralíková, která působila na ministerstvu kultury, a Vladimír Holzknecht.

Předsedou představenstva byl do té doby někdejší pražský radní pro dopravu Radovan Šteiner (ODS), místopředsedou Jan Tlapa a členem Tomáš Vacek, který je současně i ředitelem společnosti.

Pražský radní pro kulturu Václav Novotný (TOP 09) ve středu řekl, že nové představenstvo by mělo vyřešit některé problémy této městské firmy. Podle něj Obecní dům za loňský rok vykázal ztrátu kolem dvou desítek milionů korun, má problémy i s kulturní úrovní pořádaných akcí.

Radní v úterý projednali změnu zřizovací listiny Obecního domu, kromě navýšení členů dozorčí rady ze tří na šest změnili i způsob podepisování smluv. V prosinci loňského roku předsedu dozorčí rady Karla Ptáčníka (ČSSD) a člena rady Antonína Ptáčka (ODS) nahradily Jana Černochová (ODS) a Ludmila Štvánová (TOP 09). Personální změny souvisely s obměnou koalice ve vedení Prahy.

Akciová společnost Obecní dům vznikla v červnu 2002. Spravuje secesní budovu Obecního domu a pořádá kulturní a vzdělávací akce. Prostory pronajímá i pro soukromé akce.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…