Šéfka Chovancova úřadu proti dezinformacím prozradila, po čem na internetu půjdou

03.01.2017 17:03

Na dotazy čtenářů ohledně fungování týmu specialistů, kteří pod resortem vnitra budou bojovat s dezinformacemi na internetu, odpovídala na serveru Aktuálně.cz právnička Eva Romancovová. Centrum mimo jiné vyvolalo jak pozitivní reakce, tak však vlnu kritiky, například ze strany prezidenta Miloše Zemana.

Šéfka Chovancova úřadu proti dezinformacím prozradila, po čem na internetu půjdou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

Jak server uvedl, nejčastěji otázky směřovaly k tomu, zda nový tým bude vyvracet všechny dezinformace a nepravdy, které na internetu kolují. Jak však Romancovová podotkla, centrum bude informovat jen o těch dezinformacích, které mají vliv na vnitřní bezpečnost Česka. 

„Základními předpoklady pro výběr jsou potenciál k ohrožení vnitřní bezpečnosti a závažnost. Pokud jde o závažnost informace, bez ohledu na původ zdroje, může jít o chybnou informaci, která je sice méně závažná, ale široce sdílená, nebo případně je to informace velmi závažná a u té zase nebude záležet na rozsahu sdílení,“ sdělila Romancovová k dezinformacím. Podle jejích slov rozhodně nebudou reagovat na každou hloupost, která se na internetu objeví.

  • Původní zdroj ZDE

Centrum se však nebude věnovat jen propagandě a dezinformacím. Jak Romancovová uvedla, bude se věnovat i širokému spektru hrozeb a potenciálních incidentů v oblasti terorismu, útoků na měkké cíle či bezpečnostních aspektů migrace a extremismu. 

Centrum nehodlá ani zakazovat lhaní a nebude hodnotit verze pravdy. „To je fiktivní obraz, který si naši kritici vymysleli, aby měli na co útočit. Pouze poskytujeme dostupná fakta,“ uvedla Romancovová k centru, které bude mít 15 zaměstnanců. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…