Šéfka krajů z ANO: Babiš není žádný autoritář. To když jsem jednala s Gazdíkem...

27.02.2017 19:33

Předsedkyně Asociace krajů a karlovarská hejtmanka Jana Vildumetzová si v pondělní Kauze dne na Rádiu Impuls povídala s moderátorkou Zuzanou Bubílkovou. Vysvětlila jí, že předat více pravomocí do rukou šéfa hnutí Andreje Babiše bylo zodpovědné. Důrazně odmítla, že by se Babiš choval jako autoritář. Zato když jednala se šéfem Starostů a nezávislých Petrem Gazdíkem...

Šéfka krajů z ANO: Babiš není žádný autoritář. To když jsem jednala s Gazdíkem...
Foto: archiv Jany Vildumetzové
Popisek: Jana Vildumetzová

V úvodu se moderátorka ptala na spory kolem teď již bývalého hejtmana Olomouckého kraje Oto Košty. „Vám se, paní Vildumetzová libí, jak ho hnutí vykoplo?“ chtěla slyšet Bubílková. „Já jsem s panem Babišem o tom hovořila a on mi sdělil, že ho pan Košta nepožádal o schůzku, ačkoli pan Babiš reaguje na e-maily, esemesky a podobně,“ odvětila dáma. Koštu delegáti nepustili na sjezd jako člena, ale pouze jako řadového občana.

Na sněmu byl přítomen Ladislav Okleštěk, jenž byl delegátem Olomouckého kraje a podle Vildumetzové to takto bylo v pořádku. „Já jsem se s panem Koštou viděla pouze párkrát a určitě nebudu pana Koštu ani kritizovat, ani chválit,“ konstatovala.

Důrazně odmítla, že by Andrej Babiš posouval hnutí ANO, případně celou Českou republiku, k totalitnímu zřízení, jaké známe například ze severokorejské KLDR. V nedělních otázkách Václava Moravce to naznačil předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík, ale Vildumetzová mu vrátila úder.

„Pokud bych srovnala jednání pana Babiše a pana Gazdíka, tak mi spíše přišlo, že jednání bylo autoritářské spíše u něj,“ poznamenala dáma na adresu Gazdíka. Prý o tom ví své už z doby, kdy s Gazdíkem jednala v rámci Svazu měst a obcí.

Autoritářské prý není ani posílení pravomocí pana Babiše v rámci hnutí ANO. Podle Vildumetzové jde o zodpovědný krok hnutí, který může pomoci kvalitnějšímu výběru kandidátů pro volby.

Nakonec dáma kritizovala vládu za to, že nepřidala krajům více peněz na opravy silnic. Od kabinetu Bohuslava Sobotky, kde je její stranický šéf Babiš ministrem financí, je to prý nezodpovědné. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…