Šéfka pražského ANO prý dostává od státních drah měsíčně 40 tisíc. Za co, to se tají

27.10.2014 10:05

České dráhy vyplácejí pravidelně každý měsíc 40 tisíc Kč bez DPH advokátní kanceláři Radmily Kleslové, šéfky pražského ANO, a to už od roku 2011. Celkem tak Kleslové vyplatily už 1,59 milionu korun. Přitom ani Kleslová, ani ČD nechtějí prozradit, za co konkrétně právnička peníze dostává a v jakých případech státní firmě pomohla. Informují o tom pondělní Hospodářské noviny.

Šéfka pražského ANO prý dostává od státních drah měsíčně 40 tisíc. Za co, to se tají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radmila Kleslová

„Informace obchodního charakteru tisku poskytovat nemůžeme,“ citoval list mluvčího ČD Radka Joklíka. Na advokátní tajemství mezi klientem a advokátem se v tomto případě odvolala Kleslová, když k tomu nechtěla uvést jakékoliv podrobnosti. A pak odmítla odpovídat na další otázky. Například na to, zda kromě ČD pracuje i pro další státní firmy nebo organizace.

Kleslová podle deníku spolupracuje se státními drahami od roku 2011, kdy si její služby objednala kancelář bývalého generálního ředitele ČD Petra Žaludy. Ten si ale dnes nemůže vzpomenout, proč před třemi lety najal právě Kleslovou a co pro něj dělala. „Omlouvám se, ale na tuto záležitost si nepamatuji,“ řekl pouze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…