Šéfredaktor Reflexu v rádiu útočil na Babiše. Ve svých médiích prý omezuje svobodu

30.09.2013 17:33

V jednom z vydání týdeníku Rexlex se objevil rozostřený obrázek s návodem pro čtenáře, že uvidí obrázek ve 4D, pokud vykouří cigaretu marihuany. S tímto nápadem údajně přišli novináři Jiří X. Doležal a Jaroslav Plesl, za což je policie obvinila ze šíření toxikomanie. Podle šéfredaktora Pavla Šafra je to nesmysl. Problém je, že je v Česku omezována svoboda slova. A hrozí nastolení vlády tvrdé ruky. Zle se přitom opřel do miliardáře a šéfa strany ANO Andreje Babiše.

Šéfredaktor Reflexu v rádiu útočil na Babiše. Ve svých médiích prý omezuje svobodu
Foto: Reflex
Popisek: Titulka Reflexu s Andrejem Babišem

„Já to chápu jako rozpustilý humor, protože fotografie ve formátu 4D prozatím neexistuje. Takže obvinit někoho v této věci ze šíření toxikomanie považuji za přehnané," uvedl v úvodu pořadu ke kauze žaloby na Doležala šéfredaktor Šafr. Poukázal na to, že tato diskuse se opírá o společenské vědy, v nichž se problematika drogové závislosti rozebírá. „V tuto chvíli jsme kriminalizováni za to, že se stavíme proti kriminalizaci marihuany,“ poznamenal dále host s tím, že prostor svobody slova se v Česku za posledních deset let rapidně snížil. Možnost psát o marihuaně představuje jednu z možností, jak svobodu slova opět rozšířit.

U psaných deníků se totiž podle jeho názoru rozšiřuje seznam témat, o kterých nemohou otevřeně psát. Šafr při té příležitosti poukázal na deníky MF Dnes a Lidové noviny ve spojitosti s miliardářem Andrejem Babišem.

„Zkuste se zeptat, proč se na titulní straně MF Dnes neobjeví článek o tom, jak pan Babiš kupoval Kostelecké uzeniny,“ uvedl Šafr. Obdobně se prý můžeme ptát, zda by vydavatelství Economia psalo o problémech majitele miliardáře Zdeňka Bakaly. Miliardáře Babiše a zároveň šéfa hnutí ANO vnímá Šafr ještě kritičtěji než italského magnáta Berlusconiho.

Hrozí nám vláda tvrdé ruky

O problematické situaci v Česku prý svědčí i fakt, že policejní akce z nedávné doby vedla k pádu vlády. I tato skutečnost svědčí podle Šafra o celkovém trendu, kdy se stále výrazněji užívají mocenské nástroje k pokusům o nastolení vlády pevné ruky. A právě souběh omezování svobody slova na straně jedné a údajné pokusy o nastolení vlády tvrdé ruky představují podle Šafra pro Česko problém.  

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…