Šéfredaktor časopisu pro homosexuály: Klaus něco skrývá

11.08.2011 9:46

Poprask kolem festivalu Prague Pride a označení homosexuálů za devianty velice uráží šéfredaktora časopisu LUI, který je určen této komunitě. V rozhovoru pro časopis Instinkt tvrdí, že slova na adresu homosexuálů mají blízko k fašistickým myšlenkám. Myslí si, že i prezident Václav Klaus je homosexuál, jen se to snaží skrývat.

Šéfredaktor časopisu pro homosexuály: Klaus něco skrývá

Za nepochopitelnou považuje atmosféru kolem festivalu homosexuálů Prague Pride šéfredaktor časpisu LUI Jakub Starý. „Ti lidé, kteří to celé rozvířili, reprezentují Českou republiku ve světě a podívejte se, jakou nám tam dělají ostudu. Píší o tom zahraniční média, objevují se pejorativní komentáře," tvrdí v rozhovoru pro časopis Instinkt Starý.

Ten se v minulosti proslavil rozhovorem s bývalým premiérem Mirkem Topolánkem, který po svých vyjádřeních na adresu církví, homosexuálů i voličů ČSSD musel odstoupit z funkce premiéra i předsedy ODS. „To, co ti lidé říkají o homosexualitě, má totiž velmi blízko k fašistickým myšlenkám," pozastavuje se Starý nad výroky lidí z okruhu Hradu.

Není nikdo, kdo by určoval, co je normální

Velmi ho urazilo označení prezidentova vicekancléře Petra Hájka, že homosexuálové jsou deviantní. „Existuje tady snad nějaká vyšší inteligence nebo vyšší moc, která rozhoduje o tom, co je ještě normální a co ne, a aplikuje to pak na celou naši planetu? Nic takového neexistuje. Pan Hájek je podle mě fašista a pokrytec," zlobí se šéfredaktor LUI.

Nesouhlasí také s výrokem prezidenta Václava Klause, že by společnost měla respektovat homosexualitu, ale už ne homosexualismus, což je podle něj už politika. „Podle mě je homosexualista člověk, který se za svou homosexuální orientaci nestydí a nebojí se ji prezentovat a vnímá ji stejnou měrou jako například heterosexualitu," prohlašuje Starý.

Homosexuálové se poznají gaydarem

„Když porovnávám tyto dva pojmy, tak si troufám říct, že pan Klaus je homosexuál, ale já jsem homosexualista," konstatuje šéfredaktor LUI a dodává, že není jediný, kdo si to myslí. „Důkazy nemám, ale my máme takový náš gaydar - to je slovo odvozeno od slova radar a je to určitá směsice signálů, které vnímáme," vysvětluje Starý.

Gaydar prý prozradí, jestli někdo je, nebo není homosexuál. Podle toho se poznávají, třeba i na ulici. „A celá gay komunita si o Václavu Klausovi myslí, že je to homosexuál. On se to jenom snaží skrývat a maskovat. Když ho vidíte vystupovat nebo mluvit, nebo jak gestikuluje a jaký má tón hlasu. To je přece chování homosexuála," přesvědčuje šéfredaktor LUI.

Ke konfliktu s pochodujícími pro rodinu nedojde

V sobotu je vedle pochodu homosexuálů naplánován i pochod pro rodinu, kterého se chce zúčastnit i hnutí D.O.S.T. vedené Ladislavem Bátorou z ministerstva školství. „My se nebudeme chtít prát. Nevím, jestli budou chtít oni. My se ale s nimi rozhodně prát nebudeme," neočekává Starý, že by mělo dojít mezi účastníky pochodů k nějakým konfliktům.

K věci:

Praha plná úchylných gayů. S podporou primátora z ODS, zuří Hájek  

Prezident Klaus: K výrokům Petra Hájka na adresu homosexuálů 

Peklo kolem Petra Hájka. Gayů se zastal už i Vít Bárta

Foto: Zbyněk Pecák

reklama

autor: jih

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …