Sejde se širší vedení ODS, bude jednat i o předčasných volbách

09.08.2013 6:44

V Praze se dnes mimořádně sejde Výkonná rada ODS. Širší vedení občanských demokratů bude jednat o postupu při jednání o rozpuštění sněmovny, či o tom, kdo by je mohl vést do předčasných voleb. Podle politologů je strana dlouhodobě v krizi a středeční hlasování o důvěře vládě znovu ukázalo, že se v zásadním okamžiku neumí sjednotit.

Sejde se širší vedení ODS, bude jednat i o předčasných volbách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výkonná rada ODS

Sněmovna bude o svém rozpuštění jednat příští pátek. Žádost o tuto mimořádnou schůzi podaly ČSSD, TOP 09, KSČM a Věci veřejné. Učinily tak poté, co ve středu při hlasování o kabinetu Jiřího Rusnoka přišla bývalá koalice o většinu 101 hlasů. Do sálu se totiž nedostavili dva poslanci ODS Tomáš Úlehla a Jan Florián. Loni patřili do skupinky stranických rebelů, která nechtěla podpořit daňový balíček zákonů. Florián už ODS opustil, Úlehla se k tomu zatím nemá.

Kuba, Němcová, nebo Klaus

Občanští demokraté budou diskutovat o tom, kdo se stane jejich volebním lídrem. Jeden ze členů vedení strany uvedl, že ODS by měli vést společně úřadující předseda Martin Kuba a šéfka sněmovny Miroslava Němcová. Ozývají se i hlasy, že by strana měla o pomoc požádat svého bývalého předsedu Václava Klause. Také Kuba řekl, že dlouhodobě tvrdí, že by Klausovo sblížení s ODS bylo velmi dobré. Dodal, že se občanští demokraté sice hned ke svolání schůze o rozpuštění sněmovny nepřipojili, ale pro předčasné volby jsou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…