Selhání, ostuda, obrat na Východ. O vládě a Rusku píše Miroslava Němcová

01.09.2014 17:33

Bývalá šéfka Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS) tvrdí, že česká vláda selhala tváří v tvář agresivní politice Ruska. Česká republika se prý kvůli premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) i ministrovi financí Andreji Babišovi (ANO) stává slabým článkem NATO a EU. Oslabuje se tak její bezpečnostní pozice do budoucna.

Selhání, ostuda, obrat na Východ. O vládě a Rusku píše Miroslava Němcová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Němcová by ráda, aby Evropa jednotně zaujala co nejsilnější stanovisko vůči Rusku. To se snaží o rozšiřování sféry vlivu v rozporu s mezinárodním právem.

Jsou pro ČR důležitější obchodní vazby s Ruskem, nebo s Německem?

„Navzdory proklamacím Česká republika vysílá špatný signál i svojí nejednotnou zahraniční politikou, dokonce uvnitř vládní koalice. Diskuze o dopadu sankcí je sice legitimní, ale je otázkou, zda je pro českou vládu důležitější maximální ochrana obchodních vazeb s Ruskem než s ostatními zeměmi, například s Německem,“ napsala Němcová v tiskové zprávě.

Celá tisková zpráva ZDE.

Vláda prý obrací Českou republiku směrem na Východ. To je podle Němcové v dnešní době, kdy se překresluje evropská geopolitická mapa, velice nebezpečné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…