Senát bude hostit tradiční vzpomínkové setkání ke dni holokaustu. Přijede i návštěva z Německa

27.01.2017 6:00

Senát dnes bude hostit tradiční vzpomínkové setkání, které se koná při příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holokaustu a předcházení zločinům proti lidskosti. Zprávu přinesla ČTK.

Senát bude hostit tradiční vzpomínkové setkání ke dni holokaustu. Přijede i návštěva z Německa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Návrh zákona o elektronické evidenci tržeb začal projednávat Senát

Kromě politiků na něm promluví válečný veterán Pavel Vranský, který bojoval za 2. světové války mimo jiné u Tobruku, předseda Federace židovských obcí Petr Papoušek, předseda správní rady Nadačního fondu obětem holocaustu Michal Klíma nebo romský zpěvák a skladatel Radoslav Banga.

Parlament budou na setkání zastupovat předseda jeho horní komory Milan Štěch a místopředseda Sněmovny Jan Bartošek, z členů vlády přijde ministr kultury Daniel Herman. S projevem vystoupí rovněž předsedkyně Bavorského zemského sněmu Barbara Stammová.

Den památky obětí holokaustu připomíná 27. leden 1945, kdy byl osvobozen koncentrační tábor Osvětim na jihu Polska. Mezi lety 1940 až 1945 v Osvětimi zahynulo 1,1 milionu lidí, většinou Židů. K vězňům osvětimského tábora patřilo rovněž na 50 000 československých občanů, z nichž přežilo asi 6000.

Nacisté za druhé světové války zavraždili na šest milionů lidí židovského původu. Z celého Československa, jehož předválečná židovská komunita čítala 350 000 lidí, zemřelo 250 000 Židů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…