Senát bude rozhodovat o Brdech

14.01.2015 6:22

Posuzování vlivů na životní prostředí, zadávání veřejných zakázek nebo zrušení Vojenského újezdu Brdy bude dnes projednávat Senát. Schvalovat má také pravidla pro vynětí pozemků ze zemědělského půdního fondu.

Senát bude rozhodovat o Brdech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokračování ustavující schůze Senátu, který měl dokončit formování svých výborů, komisí a stálých delegací

Senátoři by měli podle doporučení svých výborů podpořit jen zrušení brdského újezdu pro nepotřebnost, i když proti tomu protestoval Středočeský kraj. Beze změn zřejmě podpoří i zpřísnění vlastních pravidel projednávání zákonů.

Navzdory protestům ekologů Senát zřejmě ztíží možnost odkladného účinku žalob na povolování staveb. Podobně doporučí, aby se poplatky za vynětí půdy z fondu neplatily v případě stavby krajských a obecních silnic, infrastruktury nebo průmyslových zón, které byly schváleny v rámci územních plánů.

V případě zákona o veřejných zakázkách chce řada senátorů zachovat část zákonného opatření, které se týká členství v hodnotících komisích. Jsou také pro zachování povinnosti ministerstva pro místní rozvoj předkládat vládě oponentní posudek k významným zakázkám.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…