Senát rozhodne o penězích na chronické pacienty

20.04.2017 6:14

Senát dnes rozhodne o tom, zda zdravotní pojišťovny budou dostávat více peněz na chronické pacienty. Schvalovat má rovněž změny ve správě silnic nebo novelu, která má umožnit státním podnikům s listinnými akciemi znovu se ucházet o veřejné zakázky.

Senát rozhodne o penězích na chronické pacienty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klub nezávislých senátorů uspořádal na půdě Senátu konferenci Role ČT v naší společnosti. Nikdo z vedení ČT, přestože byli ředitelé pozváni, na konferenci nedorazil

Horní komora by se měla zabývat také peticí za obnovení svépomocné rodičovské ubytovny Klíček ve Fakultní nemocnici v Motole.

Novela o zdravotním pojištění má zamezit tomu, aby pojišťovny měly zájem pouze o mladé a zdravé pojištěnce. Nové parametry přerozdělování peněz budou výhodné pro pojišťovny, které mají výrazně vyšší podíl chronických a vysoce nákladných pacientů. Pojišťovny, které takové pacienty neregistrují, naopak o peníze přijdou. Objem peněz, který se bude přerozdělovat, bude v řádech stamilionů korun.

Další novela umožní státu pověřit kraje pouze běžnými opravami nebo zimní údržbou silnic první třídy, nikoli jejich celkovou správou, což prý představovalo pro regiony nepřiměřenou zátěž. Ke schválení míří také novela o veřejných zakázkách. Českým drahám, které se kvůli novým pravidlům zatím nemohou účastnit tendrů na provoz na železničních tratích, má umožnit o ně znovu usilovat.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…