Senát se bude věnovat volebním novelám a recyklaci obalů

19.03.2014 6:09

Novely volebních zákonů nebo chemického zákona a zákona o evropské občanské iniciativě bude dnes schvalovat Senát. K ostře sledovaným bude patřit novela o obalech, která má zavést nové limity pro jejich recyklaci. Podle ekologů jsou nízké. Senátní výbory ale doporučily všechny předlohy schválit beze změn.

Senát se bude věnovat volebním novelám a recyklaci obalů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda senátu Milan Štěch

Horní komora má na programu také volbu bývalého disidenta a někdejšího lidoveckého senátora Zdeňka Bárty do Rady Ústavu pro studium totalitních režimů. Bárta byl jediný, kdo na minulé schůzi sněmovny prošel nominačním sítem.

Do schvalovacího procesu by senátoři mohli vyslat novely, které mají mimo jiné zabránit přeplácení nákladů na bydlení v ubytovnách pro sociálně slabé.

Senátoři mají mezi sebe oficiálně přijmout také nového zástupce Zlínska Patrika Kunčara (KDU-ČSL), který v doplňovacích volbách nahradil Tomio Okamuru. Rozhodnout budou muset rovněž o přeobsazení výborů kvůli vládnímu angažmá Jiřího Dienstbiera a Marcela Chládka (oba ČSSD). Schvalovat mají také Františka Bublana (za ČSSD) jako nového předsedu zahraničního výboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…