Senátor ČSSD prý nechodí do Senátu. Bude to řešit Sobotka

05.02.2014 8:01

Senátor a středočeský hejtman Josef Řihák (ČSSD) zřejmě nechodí do práce. To by si mohl pomyslet občan, který se podívá, kolikrát byl za poslední půl rok Řihák v horní komoře Parlamentu. Ani jednou. Neúčastnil se tak hned 207 hlasování. Upozorňuje na to server Příbramsko.eu a premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) si podle informací deníku Právo zve kvůli tomu svého spolustraníka na kobereček.

Senátor ČSSD prý nechodí do Senátu. Bude to řešit Sobotka
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Začalo přijímání žádostí o dotaci na výměnu kotlů

Senátor Josef Řihák od srpna nezavítal na hlasování v Senátu Parlamentu České republiky a neučinil tak více než dvě stovky rozhodnutí, která by se projevila jeho hlasováním. Nabízí se tedy otázka, zda si takový senátor řádně plní své povinnosti.

Populární kumulace funkcí

Je třeba dodat, že hejtman a senátor v loňském roce absolvoval operaci kolene, takže se některých hlasování zřejmě nemohl zúčastnit ze zdravotních důvodů. Zvláště v situaci, kdy předseda ČSSD Bohuslav Sobotka kritizuje některé své stranické kolegy za to, že kumulují funkce a měli by si vybrat mezi dráhou poslance a hejtmana, působí Řihákovo počínání poněkud zvláštně. Předseda nejsilnější vládní strany si chce proto s Řihákem promluvit.

„Dohodli jsme se s předsedou senátorského klubu ČSSD Petrem Víchou na tom, že se s kolegou Řihákem sejdeme a požádáme ho o rychlé zlepšení docházky a účasti na hlasování,“ řekl Právu Sobotka.

V této souvislosti stojí za připomenutí, že sociálně demokratický poslanec Jiří Petrů před pár dny postupoval proti svým kolegům kumulujícím funkce ještě mnohem razantněji. Podal návrh, aby byla tato kumulace znemožněna přímo zákonem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…