Senátor: Cikáni jako otravné medúzy? Dobřes to řekl, potrestaný náměstku! A ty, ministře...

18.09.2017 14:08

Senátor Jaroslav Doubrava ze sdružení Severočeši.cz se vyjádřil ve svém komentáři pro server ParlamentníListy.cz ke slovům náměstka ministra průmyslu a obchodu Karla Novotného (ČSSD), jenž v minulých dnech uvedl, že cikáni jsou jako medúzy – otravný a k ničemu.

Senátor: Cikáni jako otravné medúzy? Dobřes to řekl, potrestaný náměstku! A ty, ministře...
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava ze sdružení Severočeši.cz

„Co kdyby pan ministr Havlíček přiměl cikány k tomu, aby nás všechny svou prací a chováním přesvědčili, že na ně toto přirovnání skutečně není oprávněné, a teprve potom svého náměstka trestal?“ poznamenal ve svém komentáři Doubrava. Ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček (ČSSD) se totiž nechal slyšet, že Novotného potrestá za jeho výrok výtkou a také odebráním čtvrtletní odměny. 

Doubrava se ve svých slovech pak do ministra pořádně obul, nazval jej mimo jiné poněkud podivným. „Měl by být za trest nepodmíněně vyhoštěn na 10 let do Severní Koreje, nebo lépe do Chanova. Nic lepšího si ten hloupý člověk nezaslouží,“ zmínil. Podle něj se ministr potrestáním Novotného jen chce zalíbit sluníčkářům.

Za výrok Novotného neměl Havlíček podle Doubravy rozhodně trestat. „Nenapsal nic špatného. Vyjádření o cikánech, že jsou ‚jako medúzy – otravný a k ničemu‘, je sice expresivní čili, česky řečeno, v tzv. naštvaném duchu, ale nelze se tomu divit. Zeptejte se lidí na řadě míst Čech a Moravy, a zvláště u nás na severu Čech, a zvláště na Mostecku a Chomutovsku a v ústeckém Mojžíři, Neštěmicích, Krásném Březně, Předlicích či v Trmicích, jak se jim žije s cikány,“ poukázal Doubrava na ústecké Předlice, vybydlený Chanov, vybydlené bloky domů v litvínovském Janově a v dalších místech na celém severu Čech. „To vše má jednotící prvek – cikány – agresivní medúzy,“ řekl jasně Doubrava.

Anketa

Jak hodnotíte svou životní úroveň

36%
46%
10%
hlasovalo: 8434 lidí

„V rámci přihlouplé korektnosti není ve statistikách uváděno, kolik trestné činnosti mají na svědomí cikáni, kolik procent vězňů představují cikáni, kolik cikánů je v pasťácích, kolik cikánů musí skončit v dětských domovech, kolik cikánů páchá majetkové přestupky (krádeže do 5000 korun). Pokud by se vzala statistická čísla a srovnalo se, kolik žije cikánů v České republice, divili bychom se, jaké procento cikánů představuje evidované problémové medúzy,“ zmínil dále senátor. 

Havlíček tak podle jeho slov poškodil dobré jméno ministerstva. „Nereflektuje oprávněnost naštvanosti (šlo by to vyjádřit i podstatně výstižnějším výrazem) obyvatel, kteří vliv medúz zažívají každodenně. Zapomíná, nebo se k němu nedoneslo, že kvůli cikánům se vládní úředníci několikrát v rámci pracovní skupiny snažili najít s představiteli bytových družstev a místní samosprávy nějaké mechanismy, jak se s následky chování medúz vypořádat,“ poznamenal Doubrava. 

Původní text ZDE

Slušní cikáni a slušní Romové, pokud si přečtou větu o medúzách, dle názoru Doubravy vědí, že není o nich, ale o těch, kteří z cikánské pospolitosti dlouhodobě vytvářejí barbarský kmen čili medúzy otravné a k ničemu!

„Občane Havlíčku, trocha studu by Vám neuškodila. Doufám, že vás nikdo nezvolí, ale spíše by vás měli vyhostit do Chanova. Ostatně mám za to, že by Vám velmi prospělo, kdybyste se např. do Janova přijel alespoň podívat. Leccos byste pochopil,“ zmínil Doubrava závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…