Senátor Dryml musí zaplatit. Sám ale odmítá, že by byl rasista

29.05.2014 21:45

Senát nevyhověl odvolání bývalého zemanovce a sociálního demokrata Vladimíra Drymla proti verdiktu imunitního výboru, který mu udělil pokutu 20 tisíc korun za slovní útok na jiného lékaře. Dryml žádal horní komoru, aby případ vrátila výboru k novému projednání. Senát to však odmítl.

Senátor Dryml musí zaplatit. Sám ale odmítá, že by byl rasista
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Senátor Vladimír Dryml v pořadu Otázky Václava Moravce Speciál z Královéhradeckého kraje

Dryml dostal finanční sankci za to, že jako ředitel vrchlabské nemocnice počátkem loňského června na adresu jemenského lékaře z královéhradecké letecké záchranky pronesl slova: „Vrať se, odkud jsi přišel." Jeho slova byla výborem vyhodnocena jako přestupek a jako výrok s rasovým podtextem. Proti tomu se Dryml ohradil. Argumentoval posudkem soudního znalce, který si nechal vypracovat a podle něhož výrok nemohl být rasově motivovaný, či podjatostí některých členů výboru z Královéhradeckého kraje.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Žádná urážka to prý nebyla

„Senátní imunitní výbor mě v podstatě veřejně nazval rasistou a ještě mi udělil nejvyšší možnou pokutu," uvedl Dryml. Uvedl, že pouze hájil pravidla a bezpečnost nemocnice a jejích zaměstnanců, svůj výrok za urážku a rasistický výrok nepovažuje.

Předseda senátního ústavně-právního výboru Miroslav Antl za ČSSD uvedl, že imunitní výbor o sankci rozhodl na základě poskytnutých dokumentů policie a výpovědí svědků. Také předseda imunitního výboru Jiří Oberfalzer z ODS se odvolával na výpovědi svědků a uvedl, že Dryml se při jednání výboru ve dvou případech dopustil lživých tvrzení. Drymla se naopak zastali Jaroslav Doubrava a lékař Pavel Lebeda. „Ve vyjádření kolegy Drymla nespatřuji žádný rasismus," prohlásil Lebeda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…