Senátor Dryml, vyloučený ze SPOZ, jde proti názoru Zemana: Červíček je jenom loutka

06.12.2013 11:25

Senátor Vladimír Dryml, který byl v minulosti členem SPOZ, kritizuje stávajícího policejního prezidenta Martina Červíčka. Ten je podle něj jen loutkou, která svou funkci nezvládá a měl by odejít a uvolnit tak místo pro Petra Lessyho. Dryml o tom informoval v prohlášení, které zaslal ParlamentnímListům.cz. Lessyho vrátil do služebního poměru, čímž mu otevřel cestu k navrácení zpět do funkce policejního prezidenta, ministr Martin Pecina. Ten ve volbách kandidoval za SPOZ. Prezident Miloš Zeman, který SPOZ před volbami veřejně podpořil, ale tento týden podpořil ve funkci policejního prezidenta Martina Červíčka.

Senátor Dryml, vyloučený ze SPOZ, jde proti názoru Zemana: Červíček je jenom loutka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír dryml

"Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že Martin Červíček jako policejní prezident nemá svou funkci vůbec pod kontrolou. Sám jsem se o tom přesvědčil, když k nám do nemocnice v srpnu vtrhla Policie ČR jako gestapo, obrovský tým lidí vylamoval dveře a zabavoval naši zdravotnickou dokumentaci, kterou bychom vydali i po běžném policejním nařízení. Naprosto nestandardní způsob, kterým policie postupovala, nasazení celého týmu policistů na víkendovou službu zdravotnického personálu v nemocnici, účelově zkreslené informace zasílané médiím - nic z toho mi Martin Červíček ani po oficiální výzvě uspokojivě nevysvětlil," připomíná Vladimír Dryml nestandardní postupy Policie ČR.

"Tato nehoráznost pokračovala posléze tím, že u mne v kanceláři policisté pořizovali tajný záznam z jednání v jasném rozporu se zákonem. Když jsem je přistihl, přiznali na místě, že dostali tento pokyn z vedení. Od začátku jsem upozorňoval, že za tímto postupem Policie ČR stojí krajský policejní ředitel Jan Švejdar, který má úzké vazby na ČSSD a schází se s redaktorem Kroupou konspirativně mimo úřad. Pan Červíček tyto policejní ataky, kterým jsem byl jako zákonodárce vystaven, s naprostým klidem zametl pod koberec a nevyvodil žádné důsledky - působí na mne jako loutka, která o ničem nerozhoduje,” rozhořčuje se senátor.

"V neposlední řadě bych rád připomněl také skandál na Úřadu vlády ČR, kde policie celé měsíce pořizovala tajné odposlechy, které následně `unikaly` do našich předních bulvárních médií a vedly k rezignaci Petra Nečase a pádu vlády, z čehož také nebyly vyvozeny pro nikoho žádné důsledky," poukazuje Vladimír Dryml na zvláštní poměry uvnitř Policie ČR.

"Ministr vnitra Martin Pecina udělal důležité rozhodnutí a očišťuje veřejně jméno Petra Lessyho, který byl odvolán bezprostředně po tom, co zahájil vyšetřování v kauze CASA. Pan Červíček by měl toto rozhodnutí respektovat, protože byl pouze `náhradníkem`, který se ve své funkci vůbec neosvědčil," uzavírá senátor.

Dnešní Lidové noviny přinesly infomaci o tom, že bylo podáno trestní oznámení na ministra Pecinu. Autor oznámení je prý dlouholetým policejním plukovníkem, jeho identitu ale list tají. Oznamovatel podezírá Pecinu ze zneužití pravomoci úřední osoby nebo z maření úkolu úřední osoby z nedbalosti. Podle listu mu mimo jiné vadí to, že Pecina příliš rychle vrátil Lessyho na post policejního prezidenta.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…