Senátor Ivo Valenta zve na dvaadvacátý ročník folklorního festivalu Kunovské léto

19.06.2015 16:10

Už dvaadvacátý ročník Mezinárodního dětského folklorního festivalu Kunovské léto se letos koná pod osobní záštitou senátora Parlamentu ČR Ivo Valenty, a hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka.

Senátor Ivo Valenta zve na dvaadvacátý ročník folklorního festivalu Kunovské léto
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Festival každoročně předvádí návštěvníkům krásu Slovácka, pestrost a barevnost krojů, a především nadšení malých folkloristů z mnoha zemí světa. Právě díky nim má festival své jedinečné kouzlo a řadí se mezi nejvýznamnější festivaly u nás. „Já sám mám k folkloru velmi kladný vztah. Obdivuji krásu krojů i odkaz našich předků, a stejně tak ty, kteří se snaží lidové tradice udržovat živé a předávat dalším generacím. Považuji proto za nutné, abychom v dětech lásku k folkloru podporovali. Jinak přijdeme o kus našeho národního dědictví, což by byla obrovská ztráta,“ uvedl k festivalu senátor a podnikatel Ivo Valenta.

I letos navštíví festival, jehož pořadatelem je Občanské sdružení Kunovjan a město Kunovice, vzácní hosté, starostové uherskohradišťského souměstí, poslanci a senátoři a další významné osobnosti z kulturních a jiných institucí.

Za dvaadvacet let se na festivalu vystřídalo přesně 394 dětských folklorních souborů s muzikami a dalších 310 kolektivů, podílejících se na doprovodných programech. Každoročně se na Uherskohradišťsko sjíždí na sedm set účinkujících dětí. Za toto období se zde představily kolektivy z různých oblastí Slovenska, Polska, Litvy, Běloruska, Lotyšska, Ruska, Arménie, Maďarska, Rakouska a mnoha dalších zemí.

Kunovický festival se zařadil mezi nejvýznamnější dětské festivaly u nás a mnoha pozorovateli je označován za nejpůsobivější a nejotevřenější festival v naší republice. V  roce 2005 byl v Kunovicích předán zástupci České národní sekce CIOFF festivalu statut řádný člen CIOFF.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jm

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…