Senátor Janeček nedostal nominaci do voleb a opustil klub ČSSD

04.06.2014 9:19

Klub senátorů ČSSD se opět zmenší. Včera ho opustil Miloš Janeček, který své rozhodnutí v pondělí oznámil písemně šéfovi brněnské organizace a primátoru města Romanu Onderkovi. V úterý svůj odchod potvrdil Právu. Ve straně podle něj panují nedemokratické poměry. Vadí mu, že ho nenominovali opětně jako kandidáta do letošních senátních voleb.

Senátor Janeček nedostal nominaci do voleb a opustil klub ČSSD
Foto: senat.cz
Popisek: Miloš Janeček

Janeček podle Práva dokonce říká, že brněnská ČSSD není demokratická. „Za poslední roky ve mně vznikal pocit, že sociální demokracie v Brně není demokratická, je řízena autokrativní skupinou lidí,“ řekl deníku Janeček.

Senátor rovněž zkritizoval postoj primátora Onderky, jenž mu prý ještě vloni slíbil jako kandidátovi do Senátu podporu, letos však obrátil. „Nepodařilo se mně s ním dojednat schůzku za celých pět měsíců,“ říká senátor. Pro Právo také uvedl, že prý právě primátor i někteří další členové sociální demokracie ovlivňovali v Brně členskou základnu, takže na nominační konferenci byl zvolen kandidátem Karel Doležal a Janeček tedy nominován nebyl. Doležal tvrdí, že má podporu vícero členů ČSSD, ale jsou to prý lidé, zastupitelé města i jeho městských částí, kteří se obávají vyjádřit podporu veřejně, aby si neublížili.

Senátní klub ČSSD tedy opustil další člen. Právo připomíná, že od voleb 2012 ze strany zběhli ze 45 členů už tři. Miloš Janeček je senátorem za obvod č. 60 - Brno-město od roku 2008. Přidal se tak k Petru Guzianovi, který ze strany vystoupil před měsícem, a Jaroslavu Palasovi, který odešel v prosinci 2012. V srpnu 2012, ještě před volbami, odešel také senátor Vladimír Dryml.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…