Senátor Michálek se zastal Babiše: Kauza s nahrávkami působí účelově

09.05.2017 16:41

Senátor Libor Michálek si poslechl nahrávky kolující po internetu, jejímiž aktéry jsou ministr financí Andrej Babiš a dnes již bývalý spolupracovník MF Dnes Marek Přibil. Člen horní parlamentní komory je podle svých slov nucen konstatovat, že nahrávky působí účelově. Kdyby chtěl Andrej Babiš skutečně úkolovat deník, který před pár lety koupil, vypadalo by to prý jinak.

Senátor Michálek se zastal Babiše: Kauza s nahrávkami působí účelově
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Libor Michálek

Libor Michálek má osobní zkušenost s tím, když vás úkoluje nějaký pan ministr. Exministr životního prostředí za ODS Pavel Drobil prý v roce 2010 úkoloval Michálka a dával mu jasně najevo, že může počítat s vyhazovem, pokud se nebude řídit ministerskými přáními. S ministrem Babišem a Markem Přibilem je to však zcela jinak.

„Pan ministr Babiš je v defenzivní roli a ani jednou neříká, že má pan redaktor dělat něco jinak, než on sám navrhuje. Občas sice ministr financí prohodí, že by s něčím počkal, ale ani jedna z jeho vět se nedá interpretovat jako úkolování, co se má psát,“ píše Michálek na blogu Aktuálně.cz.

Celý komentář naleznete zde.  

„Úkolování MF Dnes ze strany pana ministra by muselo vypadat úplně jinak. Zadání práce Marku Přibilovi, naznačení, že pokud práci do voleb nestihne, bude muset proběhnout rozhovor s panem Pleslem ohledně výměny investigativního žurnalisty. Nic z toho z nahrávek nevyplývá. ‚Kauza nahrávky‘ se tedy zdá jako účelově vykonstruovaná,“ dodává senátor.

Mezi Pavlem Drobilem a Andrejem Babišem je podle Michálka ještě jeden podstatný rozdíl. Zatímco Drobil podle Michálka nabádal k páchání „leváren“, ministr Babiš údajně usiluje o jejich odhalení. Michálek je o tom přesvědčen. Svědčí o tom prý i postoj hnutí ANO k registru smluv nebo k ochraně whistleblowerů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …