Senátor ODS připomněl Schwarzenbergovu dávnou akci s Bakalou. A "likvidaci" Vondry

08.10.2013 9:35

Senátor ODS Tomáš Jirsa se ve svém komentáři pro server Prvnízprávy.cz pustil do TOP 09. Je podle něj neobyčejně vtipné, že strana, která začala razit heslo, že nejde doleva ani doprava, najednou tvrdí, že „ví, kam jde“.

Senátor ODS připomněl Schwarzenbergovu dávnou akci s Bakalou. A "likvidaci" Vondry
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor za ODS Tomáš Jirsa

Hned na úvod se senátor optává lidí z TOP 09, zda skutečně vědí, kam jdou, když ani nevědí, koho lidem vlastně nabízejí. Nejdříve nabídli jakéhosi Jamese Bonda, nápadně připomínajícího někdejšího pankáče s čírem, aby se po zjištění ohlasu od něj distancovali a hodili jej na jakési hackery.

Skutečného Karla Schwarzenberga prý schovávají kdesi vzadu, aby nebyly příliš slyšet jeho věty, že neexistuje nic pravicového ani levicového. Takové věty prý nyní slýcháme zejména od Andreje Babiše a Tomio Okamury, kterým však zrovna topka konkurovat nemůže.

Celé vyjádření senátora Jirsy ZDE

„Možná váš velmi (a všeho) schopný místopředseda Miroslav Kalousek již připravuje 'středovou' koalici, a proto kormidluje TOPku do politického středu,“ odhaduje senátor. V Kalouskovi prý nejspíš tato politika „být u moci za každou cenu“ zůstala z dob jeho působení u lidovců. Navíc se poučil ze svého sesazení z čela této strany, a v TOP 09 dal členské základně minimum pravomocí, aby mu do toho nekecala.

„Před půl rokem jste nemohli pochopit, proč někteří členové ODS nevolili Karla Schwarzenberga, ale volili, byť levicového, ale politicky myslícího Miloše Zemana. Trvalé inklinování Karla Schwarzenberga k nepolitické politice bylo jedením z důvodů,“ vzkazuje do TOP 09.

O čem se mlčí: Knížecí privatizace a Kalouskova pokuta

U strany, která to takto hraje na obě strany, je prý neobyčejně vtipné dát si volební heslo „víme, kam jdeme“. A nevědí prý pro jistotu ani to, s kým vlastně jdou. Podnikatelské aktivity jejich předsedy jsou totiž rovněž tabu.

„Předseda Karel Schwarzenberg s přítelem Zdeňkem Bakalou privatizoval Becherovku jako 'dlouhodobou investici'. Aby ji za dva roky se ziskem prodali,“ uvedl pro příklad. Nikdo se prý přitom tehdy nepozastavoval nad tím, že Becherovka nebyla prodána těm, kteří nabízeli nejvíce, ani nikdy nikdo nepátral, které strany její prodej tehdy na vládě podpořily.

Stranická demokracie prý funguje v topce tak transparentně, že se ani nikdy neptá třeba na to, jak dopadla slavná kauza „ProMoPro“. „Před několika lety sám Miroslav Kalousek oznamoval v médiích zjištění FAÚ, že Alexandr Vondra 'ukradl' tři sta milionů. Byla to opravdová mediální bomba, která nakonec Alexandra Vondru politicky zlikvidovala,“ vzpomíná Jirsa. Výsledek kauzy je však ten, že Vondra nebyl nikdy ani obviněn, zatímco Kalousek dostal za předčasné zveřejňování informací pokutu. Jenže to dnes nikoho nezajímá."   


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…