Senátor Valenta k volbám: Sestavování vlády v čele s Babišem mě netěší

21.10.2017 19:52

K výsledkům sněmovních voleb, které jasně vyhrálo hnutí ANO, se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil rovněž senátor Ivo Valenta. Dodejme, že "jeho" Soukromníci v parlamentním klání bojovali spolu s ODS.

Senátor Valenta k volbám: Sestavování vlády v čele s Babišem mě netěší
Foto: osobní archiv
Popisek: Starostka Jana Křižková a senátor Ivo Valenta

„Tak máme po volbách. Voliči rozhodli o tom, kdo a v jakém poměru má usednout v Poslanecké sněmovně. Přestože mne netěší, že vládu budou sestavovat podle všeho populisté v čele s Andrejem Babišem, tak jsem hrdý na výsledek společné kandidátky ODS s podporou Soukromníků," míní Valenta.

Anketa

Jste spokojeni s výsledky voleb?

43%
57%
hlasovalo: 10176 lidí
Ten rovněž zdůraznil, že to byly právě hlasy soukromníků, živnostníků a malých podnikatelů, tedy voličů Strany soukromníků, kteří pomohli společné kandidátce s ODS obsadit ve výsledku druhé místo v celkovém pořadí volebních výsledků.

„Strana soukromníků sice přímo nedosáhla na poslanecký post, který by byl přímou politickou sebeobranou živnostníků a malých podnikatelů, ale i tak její hlas nezapadl. Tak například předsedovi Petru Bajerovi k tomu chybělo něco málo přes 20 hlasů a velmi dobré výsledky měla i Jana Křižková ve Zlínském kraji," doplnil zástupce horní komory Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…