Senátor Valenta odepsal čtenářům. Ptali se ho na uprchlíky, kouření v hospodách i inkluzi

06.06.2016 19:03

Z PROFILŮ Podnikatel a uherskohradišťský senátor Ivo Valenta odpovídal na dotazy čtenářů. Ti vyjadřovali svoje obavy z následků současné uprchlické krize. Ptali se jej ale také na jeho názor na inkluzi a protikuřácký zákon.

Senátor Valenta odepsal čtenářům. Ptali se ho na uprchlíky, kouření v hospodách i inkluzi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta

„Migrantům nesmíme pomáhat, je to proti přírodě!“ zněl nadpis čtenáře, který se podepsal jako „Jsem Čech, křesťan, bílá rasa a jsem na to hrdý“. Apeloval na to, že naší morální povinností je především ochrana nejbližších, nikoli „cizích agresivních migrantů“.

„Pokud nedokážou se o sebe postarat ve své zemi, je to jejich problém, ne náš... Pokud se ‚přemnožili‘, je to opět jejich problém, ne náš... Ať si svoje problémy řeší na svém kontinentě,“ napsal a zeptal se Valenty, co si o tom myslí on.

„Dobrý den, jsem zastáncem toho názoru, že problémy by se měly řešit v oblastech, kde vznikají,“ odpověděl senátor a dodal, že usídlit „hordy uprchlíků“ v „křesťanské Evropě“ rozhodně není řešení. Je však třeba určit, komu pomoci a komu nikoliv, kdo utíká před válkou a kdo je jen „nájezdník“. Posléze odkázal čtenáře na svůj web.

Čech, křesťan, bílá rasa“ Valentovi psal ještě jednou, tentokrát prorokoval občanskou válku v západní Evropě. „Dobrý den, každý den slyším od známých z Francie, Německa, V.B., kde žijí, že se brzy odstěhují zpět do Čech, že se tam lidé připravují na občanskou válku, zásoby jídla, zbraně si pořizují ‚načerno či legálně‘,“ napsal. Zajímalo ho, jak by postupovali při řešení migrace v Číně, a dodal, že pokud ji naši politici neumí vyřešit, jsou její „komplici“.

Valenta jen v krátkosti odpověděl, že jeho názory na současnou situaci jsou konstantní, a opět čtenáře odkázal na svůj web, přičemž všechny dotazy a domněnky nechal bez komentáře.

Svůj komentář poslal Valentovi i jeho fanoušek z Uherského Hradiště Jaroslav Hadaš. Ten jen navrhl jednoduché řešení protikuřáckého zákona. „V restauracích, kde se podává jídlo, zákaz kouření a v hospodách ať si rozhodne sám hospodský. A je po problému,“ napsal a připomněl, že senátora bude volit.

Valenta poděkoval za podporu a dodal, že je rád, že zákon neprošel, z čehož plyne, že „svoboda jednotlivců zatím vítězí nad zájmem vlády“.

Judr. Ladislav Roten chtěl po senátorovi vědět, jak by on řešil situaci, pokud by měly jeho děti chodit „do třídy s postiženými, které by je brzdily“.

Valenta na úvod zmínil, že je velkým odpůrcem inkluze a upřednostňuje individuální přístup k dětem. Je také třeba rozlišovat míru postižení a péči, jakou vyžaduje. „Pakliže se bavíme například o fyzickém handicapu, je třeba dětem co nejvíce pomoci a zajistit jim třeba bezbariérové vstupy do škol, speciální učební pomůcky a podobně,“ vysvětlil Valenta a dodal, že přítomnost tělesně postižených je pro třídy mnohdy prospěšná, hlavně pro „sociální cítění“ dětí.

„Vy však máte jistě na mysli případ, kdy dítě mentálně nestačí ostatním vrstevníkům. Takovéto děti by měly být vzdělávány tempem, které je pro ně adekvátní,“ uvedl senátor s tím, že je nutné je učit i v odpovídajícím kolektivu, jinak by mohly „brzdit“ ostatní děti, ale také by mohly být terčem jejich posměchu.

,

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…