Senátor Valenta udeřil: Nedivil bych se, kdyby pravým důvodem státního šmírování, EET a kontrolních hlášení bylo...

01.03.2017 15:15

Senátor Ivo Valenta (Strana soukromníků) se dlouhodobě vyjadřuje proti ministerstvu financí. „Pokuty, šikana a vyhrožování. To je přesný obrázek dnešní úřednické diktatury,“ zmínil mimo jiné Valenta.

Senátor Valenta udeřil: Nedivil bych se, kdyby pravým důvodem státního šmírování, EET a kontrolních hlášení bylo...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Následně zmínil, že v poslední době se množí telefonáty od berních úředníků, kteří upozorňují podnikatele na to, že jejich dodavatel nezaplatil DPH a živnostník se tak ocitá v pozici ručitele. „Stát se tak chová jako chytrá Horákyně, kdy místo toho, aby sám účinně vymáhal daně, přenáší tuto zodpovědnost opět na podnikatele. Zároveň šíří atmosféru strachu, napjatých vztahů mezi podnikateli a také obavu z možných likvidačních rozhodnutí státního aparátu,“ konstatuje Valenta.

Stát si podle něj vytvořil sérii regulací a byrokratických překážek. „Od ručení za nezaplacené DPH u dodavatelů, přes kontrolní hlášení až po EET. Díky enormně vysokým a přísným pokutám může totiž díky lusknutí prstu kdejakého úředníka skončit každý podnikatel, který se někomu znelíbí. Tuto šikanu státu musíme zastavit,“ rozlítil se se slovy, že je nutné zrušit nesmyslné státní regulace a prosadit daňovou reformu, v níž by DPH musel podnikatel platit pouze ze zaplacených faktur. „Ne, že bude ještě ručit za zaplacení DPH u svých dodavatelů!“ řekl.

Celý článek senátora Ivo Valenty Pokutové obžerství ZDE.

Valenta se v této souvislosti vyjádřil také k elektronické evidenci tržeb, kdy nyní dochází k vyhrožování podle něj obrovskými pokutami, jež hrozí za porušování zákona o EET. „A vlastně bych se ani nedivil tomu, že hlavním důvodem státního šmírování v podobě kontrolního hlášení, elektronické evidence tržeb nebo dalších regulací z posledních let nebylo nikdy nic jiného než možnost udělovat obrovské pokuty. Ty naplní stále děravou státní kasu, zlikvidují nepohodlné živnostníky a zároveň vytvoří atmosféru strachu a z byrokratů vytvoří novodobé papaláše a mocipány, kteří budou mít všechny aktivní a pracovité lidi zcela v hrsti,“ podotkl. Zároveň vyzval, abychom nedovolili vydat se cestou totalitních praktik. „Chtějme žít v demokratické zemi, která bude ctít svobodu a soukromí,“ řekl.

Úředníci na ministerstvu financí jsou podle něj tak skutečně pokrytci, kdy EET se řeší už několik let a stejně jde o neskutečně lajdácky připravenou šikanu podnikatelů. „Do poslední chvíle nebyli úředníci schopni vyjasnit všechny detaily již druhé vlny EET, nesoulad mají ve svých vlastních materiálech a metodických pokynech, na poslední chvíli mění svá dřívější prohlášení. Způsobují pouze chaos a zmatek. A navenek se tváří tak, že vše je kvalitně připraveno a že jsou to jen ti zlí a nezodpovědní živnostníci, kteří nechávají instalaci EET na poslední chvíli. V tuto chvíli se do druhé vlny EET nepřihlásilo na 150 tisíc podnikatelů. Vůbec bych se nedivil tomu, kdyby to mnozí z nich zabalili úplně a právě zavedení EET bylo posledním hřebíčkem do rakve jejich živnosti,“ uzavřel Valenta se slovy, že kombinace regulací a šmírování je rdousící a bude ničit jednoho zaměstnavatele vedle druhého. 

Společně se Stranou soukromníků České republiky tak Valenta chce tomuto řádění udělat přítrž a zastavit dnešní agrolevicovou vládu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…