Senátor Veleba: Problém uprchlíků má řešení. Ale blokují ho USA...

08.08.2015 20:43

Senátor Jan Veleba (SPO) se znovu pustil do odpovídání čtenářům serveru ParlamentníListy.cz. Zmínil jméno Marka Obrtela, který vrátil vyznamenání a označil NATO za zločineckou organizaci. Ačkoli si prý Obrtela váží, jinak pro něj příliš povzbudivá slova nemá. Mluví ve spojitosti s ním o nebezpečí a o Ukrajině. Doběla pak Velebu rozpalují mnohé neziskové organizace. Pokud se má ve společnosti něco změnit, lidé musejí začít myslet u voleb.

Senátor Veleba: Problém uprchlíků má řešení. Ale blokují ho USA...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Jeden z dotazů se týkal Marka Obrtela a jeho uskupení Českoslovenští vojáci proti válce. Čtenář vystupující pod označením lukina chtěl vědět, co si o této iniciativě senátor vlastně myslí. A ten sice napsal, že si pana Obrtela váží, proti jeho aktivitám tohoto druhu má výhrady, neboť nás posouvají k ukrajinskému scénáři. Obrtel se dokonce obrátil na prezidenta Zemana a nabídl sebe a své kolgy k ochraně hranic, ale prezident se k tomu zatím nevyjádřil.

„Ani dost dobře odpovědět nemůže, protože od toho tu máme oficiální armádu. Že je ve špatném stavu, to je jiná věc a musí se dát urychleně dohromady. To víte, jak mohla armáda dopadnout, když ji řídí herci, zpívající politička a já nevím, kdo ještě, jenom ne kompetentní ministři. Já si osobně odvahy pana Obrtela vážím, ale tudy cesta nevede, to bychom se posunuli směrem k Ukrajině,“ varoval v odpovědi Veleba.

Podle jeho názoru navíc Obrtel udělal chybu, když zaslal prezidentovi otevřený dopis, který poskytl i médiím. Ta jsou podle Veleby ve své většině vůči prezidentovi velmi negativní, takže Obrtel prý rozhodně neudělal dobře. „Zavání mně to exhibicionismem. Já osobně bych to řešil tak, že bych napsal panu prezidentovi a současně ho požádal o přijetí. V žádném případě bych to neposkytl médiím, která jsou vesměs prezidentovi nepříznivě nakloněna. Tímto postupem to vlastně pan Obrtel zabil...“ konstatoval senátor.

Lidé by měli u voleb přemýšlet

V další odpovědi se člen horní komory Senátu zostra pustil do neziskových organizací. Reagoval na dotaz, proč máme v naší zemi tolik neziskových organizací a proč drtivou většinu peněz pro ně spolykají platy pro jejich pracovníky. Proč nemáme jen jednu velkou neziskovou organizaci, která by zastřešovala např. i pomoc uprchlíkům?

„Nechci se lacino zbavit odpovědi, ale já s vámi naprosto souhlasím. Je zvláštní, že ministr financí si mimo jiné vytkl za cíl nakupovat například centrálně pro všechna ministerstva toaletní papír, a tuto do očí bijící nehoráznost přehlíží. Řekl bych, že přes polovinu neziskovek jsou nepotřebné instituce, které vznikly v různé době napojením na kamarády ve vládě a jejich hlavním výsledkem je, že spotřebovávají mzdy. Třeba neziskovek, které se zabývají Romy, je přes deset, myslím si, že dvanáct!“ rozčílil se Veleba.

Další odpovědi senátora najdete zde

Senátor také nikoli poprvé napsal, že česká společnost již má současného stavu věcí dost a žádá si změnu. Změnu, která proběhne prostřednictvím voleb, pokud budou lidé myslet a nenechají se „oblbnout“ médii.

Pokud jde o pomoc uprchlíkům, nejsmysluplnější by bylo, kdyby se lidem z krizových oblastí pomáhalo přímo na místě. Nejlepší možnosti k tomu má OSN, ale podle názoru Veleby práci této organizace blokují Spojené státy ve snaze udržet si pozici světového hegemona. Přitom to podle politika byly právě USA s jejich spojenci, kteří zdecimovali Irák, Sýrii či Libyi, čímž uprchlická situace v zásadě odstartovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…