Senátor Veleba dnes opět o zpravodajství ČT. Vysvětloval čtenářům, jak...

27.11.2014 13:22

Podporu v jeho boji proti jednostranně orientovanému zpravodajství České televize vyjadřují v těchto dnech čtenáři ParlamentníchListů.cz senátoru Janu Velebovi. Ten jednomu ze čtenářů na svém profilu na zmíněném webu také vysvětlil, jak chce změny v informování veřejnoprávní televize dosáhnout.

Senátor Veleba dnes opět o zpravodajství ČT. Vysvětloval čtenářům, jak...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Zmíněný čtenář vyjádřil nespokojenost s „jednostranným vysíláním ČT“. Je tím tak rozhořčen, že už se na Českou televizi vůbec nedívá. Rád by svůj nesouhlas s vedením ČT dal tím, že by přestal platit koncesionářské poplatky. Není si ale jist tím, zda je takový postup v souladu se zákonem. „Zatím to bez následků možné není, ale řešení přesto existuje – sdružit nespokojené koncesionáře, zapojit kvalitní právníky a řešit věc právní cestou se silným mandátem v ruce,“ vysvětlil Veleba s tím, že právě toto řešení bude iniciovat.

Další čtenáři senátorovi vyjadřují podporu. „Konečně se někdo smysluplně odhodlal bojovat s protilidovou ČT. Také mě uráží přispívat na pravičáckou propagandu vedenou proti mým zájmům,“ napsal čtenář, který se podepsal „RM“.

Nejde o pravičáctví, ale o štvanici na demokraticky zvoleného prezidenta

Veleba v odpovědi kromě poděkování uvedl, že nejde ani tak o pravičáctví či levičáctví, ale o selektivní přístup a organizaci štvanice na demokraticky zvoleného prezidenta republiky.

Čtenář, který se podepsal jako „pepa“ pochválil Velebu za jeho vystoupení v pořadu Hyde park. „Po dlouhé době jsem byl mile překvapen, že se konečně někdo našel, kdo měl odvahu se vzepřít těm hyenám v ČT,“ uvedl čtenář a vyjádřil senátorovi podporu. Veleba vysvětlil, jak se mu prý podařilo dostat moderátora zmíněného pořadu do úzkých: „Když se rozčílíte, pak prohrajete. Když jste klidný a přidáte občas i úsměv, tak toho zaujatého a špatně připraveného moderátora rozhodíte. A to se přesně stalo,“ podotkl Veleba.

Někteří novináři udělají pro diskreditaci cokoliv

Posteskl si také, že někteří novináři udělají pro jeho diskreditaci cokoliv. „Píšou o mně, že jsem cvičen v třídním boji a že jsem byl zemědělským tajemníkem OV KSČ ve Žďáru nad Sázavou (Pehe, Právo, samozřejmě nebyl, ani nebyl zaměstnán na OV KSČ), srovnávají mnou zorganizovanou podpisovou akci na obranu prezidenta s VŘSR (Mitrofanov, Právo), odvozují, že jsem buran (jeden publicista v MF Dnes, jsem zemědělský inženýr a dále mám vystudovanou sociologii na Fil. fakultě Masarykovy un.v Brně),“ vyjmenoval několik pokusů o svou diskreditaci z poslední doby s tím, že tyto útoky jej utvrzují v tom, že je na správné cestě.

Celé znění otázek a odpovědí najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…