Senátor Veleba udeřil: Když poslouchám Merkelovou, připomíná mi Jakeše a jeho "republiku si rozvracet nedáme"

15.11.2015 11:23

Dalších pogromů se po pátečním masakru v Paříži obává senátor Jan Veleba (SPO). Podle něj se v Paříži stalo to, co se stát muselo a jsme nyní ve válce proti naší evropské civilizaci. "Úder může přijít kdekoliv," nechává se slyšet Veleba.

Senátor Veleba udeřil: Když poslouchám Merkelovou, připomíná mi Jakeše a jeho "republiku si rozvracet nedáme"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Vzápětí dává za pravdu hlavě státu Miloši Zemanovi, že nás čekají špatné časy. "Samozřejmě má pravdu, stejně jako měl pravdu před rokem, kdy řekl, že Islámský stát je třeba vojensky zničit," podotkl Veleba s tím, že v Evropě bude nyní strach a nejistota, poroste rasová nesnášenlivost, výdaje na obranu, změní se politická mapa Evropy. 

Německou kancléřku Angelu Merkelovou Veleba následně přirovnal k Milouši Jakešovi. "Když poslouchám výkřiky Merkelové, že svoboda je silnější než terorismus, a další eskapádu frází bez toho, co se teď hned udělá, jak se všemu postaví, tak mně to matně připomíná Milouše Jakeše a jeho předlistopadové 'republiku si rozvracet nedáme'," sdělil. Podle něj Merkelová a mnozí další nejsou schopni věci a jejich příčiny pojmenovat pravým jménem a řešit je. 

"Evropa nyní potřebuje nové politiky," vyzývá Merkelovou k odchodu. "Takové, kteří přestanou s bezmeznou empatií k Washingtonu. Takové, jejichž prioritou bude záchrana Evropy a naší civilizace. Takové, kteří na místo sankcí budou s Ruskem spolupracovat, neboť bez něho problémy globálního charakteru vyřešit nelze," uvedl.

Podle něj kořeny dějů, které poznamenaly mysl islámského světa směrem k nám, k západu, míří do USA. "Byla to válka USA za velké podpory Velké Británie proti Iráku a jeho totální rozvrat," říká rozhořčeně a připomíná i útoky na Libyii a Sýrii. 

  • Celý text ZDE

"Bylo zaseto sémě odporu, zloby a nenávisti. Po jeho vyklíčení se zrodil Islámský stát. Ani v tom okamžiku ale ze strany Západu nepřišla adekvátní reakce. Jak by ale mohla, když největší arabský spojenec USA Saúdská Arabie Islámský stát podporuje a financuje. Jak by ale mohla, když Turecko činí totéž. Výsledkem je, že tzv. Velká koalice šedesáti zemí v čele s USA za rok svých leteckých operací nejenže Islámský stát neporazila, ale ten se naopak územně zvětšil," uvádí Veleba s tím, že destabilizovaný Blízký východ přinesl miliony uprchlíků, kteří buší na brány Evropy. Paradoxně podle něj mohou pařížské oběti zachránit Evropu, protože politici nemají na vybranou - buď ochrání hranice Schengenu nebo budou smeteni.  

"Obávám se jenom, že Evropa politiky tohoto formátu nemá a že ta noc, která přišla nebude krátká," zkonstatoval závěrem Veleba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…