Senátor Zeman politoval starosty. Kvůli problémům ODS to mají těžké

22.02.2013 11:03

Jedním z mála úspěšných senátorů ODS v minulých volbách byl starosta Jaroslav Zeman. Na Jablonecku porazil hejtmana za ČSSD Stanislava Eichlera. V rozhovoru pro server iHNed.cz politoval své kolegy, kteří se teď potýkají s problémy ODS.

Senátor Zeman politoval starosty. Kvůli problémům ODS to mají těžké
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Jaroslav Zeman

Zeman je spolumajitelem nejstarší české továrny na hračky Detoa a také dlouholetým starostou Albrechtic v Jizerských horách. Senátor na začátku února na svém webu zveřejnil prohlášení, ve kterém ODS přirovnal k Potěmkinově vesnici.

V Albrechticích si mě s ODS nespojují

„Opustila své vize malého a výkonného státu. Místo toho začleňuje do byrokratických struktur své padlé hrdiny, nevolitelné nýmandy, kamarády kamarádů a všelijaký jinde neuživitelný plebs,“ zkritizoval premiéra Petra Nečase severočeský podnikatel.

Článek vzbudil v ODS silný rozruch. Starosta Zeman k tomu dodal, že kandiduje vždy sám za sebe. V Albrechticích si ho prý s ODS ani nespojují. Přesto hodlá znovu kandidovat za svou stranu v příštích komunálních volbách.

Kolegové to musí mít s problémy ODS v zádech velmi těžké

V rozhovoru pro HN politoval své kolegy: „Kolegy starosty lituju. S takovými problémy v zádech, které má ODS, to musí být těžké. Mají to jako živnost, nemají cestu zpět, kdežto já to mám jako další starost navíc.“

Jaroslav Zeman ale starosty nerozlišuje podle stranické příslušnosti. Podle něj jsou všichni stejní. „Spojuje vás, že víte, jak to chodí v komunální politice. To je pořád lepší než žoldáci, kteří jsou v parlamentu dvacet let a nevylezli z něj. Ti nevědí, jak to chodí na ulici mezi normálními chudými lidmi,“ rýpl si do vysoké politiky.

Přesto se nedávno stal senátorem. Prý ani neví, jak se v horní komoře ocitl. Přijal kandidaturu jako výzvu v kraji, kde ODS nikdy nevyhrávala.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…