Senátor v obavách: Začalo to u Klause. A bourání státních symbolů pokračuje. Gazdík, Horáček. A ten masivní tlak ČT...

27.10.2016 19:40

Nad tím, jak se u nás bourají státní symboly, se na serveru Neviditelný pes zamýšlí senátor Tomáš Jirsa.

Senátor v obavách: Začalo to u Klause. A bourání státních symbolů pokračuje. Gazdík, Horáček. A ten masivní tlak ČT...
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor za ODS Tomáš Jirsa

Začátek bourání státních symbolů byl u nás podle Jirsy před patnácti lety: „Po volbě prezidenta Klause někteří ‚stateční‘ opozičníci nosili na klopě placku ‚Klaus není můj prezident‘. Na otázku, kdo tedy je jejich prezident, sice neuměli odpovědět, ale Klaus to prostě nebyl,“ píše Jirsa.

Připomíná, že po vyhlášení amnestie začali někteří „stateční“ ředitelé škol, samozřejmě před televizními kamerami, sundávat portréty prezidenta Klause ze zdi.

„Od toho byl již krok k tomu, že další ‚stateční‘ ředitelé nevyvěsili po volbě portrét prezidenta Zemana, protože ‚oni přeci volili Karla‘,“ podotýká Jirsa.

  • Celý text je ZDE

Poukazuje na další události, které následovaly, jako výměna prezidentské standarty za červené trenýrky, rozstříhání standarty a její rozprodej občanům...

Mediální uragán, který se odehrává kolem diskreditace státního svátku 28. října, je podle Jirsy velkolepým pokračováním bourání státních symbolů. „Za masivního tlaku zejména České televize, která jakoby přináší objektivní informace, je rozmetávána politická scéna, diváci občané nevědí, čemu mají věřit, a státní svátek je naprosto dehonestován. Nejspravedlivější a nejčistší politik pan Gazdík svolává protestní shromáždění na Staroměstské náměstí, aby mohl s přáteli státní svátek uctít, a nijak se netají tím, že pozval pana Horáčka, který pouze shodou okolností ohlásil prezidentskou kandidaturu. Pan Horáček je jistě slušný člověk, který se zatím do této hry nezapojil a jako hráč by měl tuto komedii prokouknout,“ píše dále senátor Jirsa.

Domnívá se, že většina těch, kteří dnes odsuzují prezidenta Zemana, horovali pro přímou volbu prezidenta. „Jsou to lidé, kteří byli deset let nešťastní z toho, že je prezidentem Václav Klaus. Teď jsou nešťastní z toho, že je prezidentem Miloš Zeman, a každý, kdo se dívá na výsledky ‚kroměřížské výzvy‘, konstatuje, že budou nešťastní dalších sedm let. Jejich neštěstí je jejich věc, ale to, že v rámci svého neštěstí dehonestují a bourají symboly českého státu, to jim vytýkám,“ dodává Tomáš Jirsa.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…