Senátora Velebu vypískali na knížním veletrhu. Toto je pravda a láska v praxi, postěžoval si

10.10.2015 13:05

Senátor Jan Veleba (SPO) byl sice pozván do Havlíčkova Brodu na slavnostní zahájení 25. podzimního knižního veletrhu, ale po jeho příchodu mu bylo dáno jasně najevo, že není vítaný host. Veleba si na to posteskl na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Senátora Velebu vypískali na knížním veletrhu. Toto je pravda a láska v praxi, postěžoval si
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

„Je mně to velmi žinantní, nemám potřebu zacházet do detailů, ale zkrátka mně bylo hned před a při zahájení festivalu dáno jasně najevo, že nejsem vítaný host. Už toho hodně pamatuji, ale při podobné akci, kterých jsem se zúčastnil na desítky, jsem se s podobným přístupem setkal poprvé,“ napsal senátor s tím, že nechce dávat na odiv nějakou svou ublíženost, kterou prý v tomto případě necítí.

Celý text je ZDE

Celý problém je podle něj mnohem hlubší. „Ono totiž jde o umělce a jak vidno dosah ‚Pražské kavárny‘ a spřátelených kamarádů (třeba Ztohoven) překročil hranice hlavního města. Nic jiného v tom bohužel není,“ konstatoval Veleba s tím, že jeho předchůdce v senátním obvodu Petr Pithart (KDU-ČSL) byl na Podzimní knižní veletrh nejenom vždy pozván, ale zasedal i v hodnotící porotě.

„Senátorem zde byl dvě volební období, přičemž v tom druhém zvítězil asi jenom o 20 hlasů! Já mám za sebou teprve polovinu svého mandátu a zvítězil jsem o 19 %,“ naznačil Veleba, že u voličů se těší větší důvěře než jeho předchůdce z konkurenční politické strany. „Nu což, pravda a láska je hezká věc, ale ti, kdo se jí zaštiťují, se v praxi chovají úplně jinak,“ podotkl Jan Veleba závěrem s tím, že mu to připomíná rčení jeho přítele, který v těchto situacích říká „miluj svého bližního a kde můžeš, lízni ho!“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…