Senátoři ČSSD házejí vidle do vlády

25.04.2018 11:20

Senátoři ČSSD chtějí, aby sociální demokraté nevstupovali do vlády ANO a zůstali v opozici. Budou tak vystupovat vůči členské základně před případným vnistrostranickým referendem. Na tiskové konferenci dnes uvedli, že respektují páteční těsné rozhodnutí předsednictva ČSSD o znouotevření jednání. Za podmínek, které ANO nabízí, by podle nich ale ČSSD do vlády vstupovat neměla. Senátory pobouřilo, že premiér Andrej Babiš (ANO) nechce odstoupit v případě prvoinstančního odsouzení v kauze Čapí hnízdo, což prý vyjednávači ANO slíbili.

Senátoři ČSSD házejí vidle do vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

„On sám dělá vše proto, aby v referendu ČSSD nemohla souhlasit,“ uvedl na Babišovu adresu předseda senátorského klubu ČSSD Petr Vícha. Připustil, že postoj k vládě s ANO by mohl sociální demokraty rozštěpit. S postojem klubu souhlasí podle předsedy Senátu Milana Štěcha (ČSSD) „prakticky všichni“ členové.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …