Senátoři budou řešit úpravu pravidel ochrany před hlukem

18.06.2015 6:40

Senát bude řešit úpravu pravidel ochrany před hlukem, která se podle kritiků vládní novelou sníží. Na programu má také návrh na zdanění surového tabáku, uzavření druhého penzijního pilíře pro nové klienty nebo posílení sněmovní kontroly nad Finančním analytickým útvarem.

Senátoři budou řešit úpravu pravidel ochrany před hlukem
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Senátoři se musí vypořádat rovněž s novelou, podle níž by poplatky za odvoz komunálního odpadu neplatili klienti dětských domovů nebo domovů pro seniory. Horní komoru čeká ještě schvalování novel o veřejných dražbách a plemenářského zákona.

Pravidla ochrany před hlukem má změnit novela o ochraně veřejného zdraví. Má dát obcím právo udělovat hlukové výjimky pořadatelům venkovních hudebních produkcí. Úředníkům pak má novela dát právo vstupovat do bytů kvůli kontrole zdroje hluku, kterým byly překročeny hygienické předpisy. Pokud by lidé vstup do bytu neumožnili, hrozila by jim až půlmilionová pokuta.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…