Senátoři podporující Zemana: Chytrý člověk se skvělými bonmoty

07.05.2012 20:36

Senátor Vladimír Dryml se může chlubit, že pro kandidaturu Miloše Zemana na prezidenta sehnal již deset podpisů zákonodárců. Navíc se Zemanovi zvyšují naděje v průzkumech veřejného mínění, a je tak možné, že postoupí do druhého kola.

Senátoři podporující Zemana: Chytrý člověk se skvělými bonmoty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

"Ten podpis mi nedělal problém," prohlašuje například starosta Rumburku Jaroslav Sykáček. Je jedním z těch, od nichž získal Vladimír Dryml podpis pro Miloše Zemana do prezidentských voleb.

"Mám s ním osobně velmi dobré zkušenosti. Je to velice chytrý člověk se širokým rozhledem a obrovskou životní a politickou zkušeností. Je schopný komunikovat jak s vysokoškolskými profesory, tak s obyčejnými lidmi," dodal Sykáček pro iDnes.cz.

Podpisy pochází hlavně z ČSSD, která se se Zemanem nerozešla v dobrém a do voleb si vybírá raději mezi Jiřím Dienstbierem a Janem Švejnarem, který však už stihl prohlásit, že bude kandidovat jako nestraník. "Nemyslím si, že by třeba pan Švejnar byl nekvalitním kandidátem, ale Miloš Zeman je můj kandidát číslo jedna," míní Sykáček.

Kdo přesně bývalého premiéra podpořil, zatím není jasné. Dryml seznam deseti jmen nezveřejnil. Sykáček prý všechna nezná, ujistil však, že je mezi nimi i Jaroslav Palas, hejtman Moravskoslezského kraje.

 

Podporují ho však i politici z jiných stran. Zeman má například podpis Aleny Dernerové z hnutí Severočeši.cz. "Vždycky se mi líbily jeho bonmoty a přístup k věci," tvrdí senátorka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…