Senátorka ANO měla řídit opilá. Policie žádá její vydání

18.05.2020 19:43

Předsedkyně senátorského klubu ANO Zdeňka Hamousová čelí možnému trestnímu stíhání za řízení pod vlivem alkoholu. Policie požádala Senát o její vydání, senátní imunitní výbor bude žádost posuzovat v úterý, jak potvrdila mluvčí Senátu Sue Nguyenová.

Senátorka ANO měla řídit opilá. Policie žádá její vydání
Foto: Redakce
Popisek: Mgr. Zdeňka Hamousová, starostka Žatce

Předseda senátního imunitního výboru Ivo Bárek potvrdil, že důvodem žádosti policie je alkohol v krvi řidičky. „Vzhledem k tomu, že to bylo nad jedno promile, dle platného zákona se jedná už o trestný čin,“ uvedl Bárek.

„Můžu potvrdit, že v úterý zasedne imunitní výbor, který má na programu jednání jediný bod, a to vydání senátora či senátorky k trestnímu stíhání,“ řekla iDNES.cz mluvčí Senátu Sue Nguyenová. Podle Bárka imunitní výbor dojde k závěru již během úterý. „Není tam nic složitého, nic politického, že bychom to nějak protahovali,“ dodal s tím, že ve středu by věc mohl projednat Senát.

Za řízení s více než jedním promile alkoholu v krvi hrozí trest až jednoho roku vězení, pokuta v rozmezí 25 tisíc až 50 tisíc korun a zákaz řízení na jeden až dva roky. Senát již v minulosti kvůli dopravním přestupkům vydal k trestnímu stíhání dvě osoby.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…