Senátorka: Kouření se musí zakázat hlavně na zábavách, protože se tam lidé pohybují a více vdechují

15.12.2015 10:52

Poslanci se dnes vrací k zákazu kouření v restauracích a barech. Pár slov k tématu napsala i někdejší ministryně zdravotnictví za ČSSD senátorka Milada Emmerová. Čtenářům ParlamentníchListů.cz prozradila, kdo ponese odpovědnost, bude-li kouřit nezletilá osoba v restauraci, a nabídla sociální hledisko problému s kouřením.

Senátorka: Kouření se musí zakázat hlavně na zábavách, protože se tam lidé pohybují a více vdechují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátorka Milada Emmerová

„Kouření v restauracích by mělo být právem odstraněno. Skutečnost, že to bude zakázané, si de facto vynutili i ti, kteří to zřejmě nepochopili,“ napsala členka horní komory Parlamentu čtenáři vystupujícímu pod označením „májka“. Pokud už se mluví o oddělení kuřáckých a nekuřáckých prostor v restauraci, měly by být odděleny pevnou stěnou; a ne jen na oko. Bohužel, personál bude nucen kouř vdechovat stejně. Proto je nutné kouření eliminovat.

Celé vyjádření naleznete zde

Kouření je třeba zakázat především na tanečních zábavách, kde lidé vyvíjejí fyzickou námahu, v důsledku čehož vdechují i více škodlivin. A pokud na zábavě kouří nezletilá osoba, podle zákona je třeba zatlačit na rodiče, neboť právě ti zodpovídají za své děti až do osmnácti let věku.

Vyjádřila se i ke zdražování cigaret. „Cigarety budou dražší po Novém roce. Zda dojde k jejich dalšímu zdražení, nemohu věštit, ale rozhodně by to bylo opatření v nedohlednu. I tak je to veliký zásah do kapsy kuřáků. Mělo by se vždy propočítat, kolik procent z měsíčního finančního příjmu rodiny ‚padne‘ na kouření. V tom jsou velké rozdíly,“ upozornila Emmerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…