Senátorka Syková podá žalobu. Kvůli poškození dobrého jména

02.06.2016 22:43

Hostem dnešních Událostí, komentářů ČT24 byla senátorka Eva Syková. Ta dnes odstoupila z funkce ředitelky Ústavu experimentální medicíny. Je totiž kritizována za to, že za léčbu kmenovými buňkami, jež měla být zadarmo, ústav inkasoval peníze. Ty byly vybírány jako sponzorský dar.

Senátorka Syková podá žalobu. Kvůli poškození dobrého jména
Foto: senat.cz
Popisek: Senátorka Eva Syková

„Myslím si, že jsem tu podporu měla. K rezignaci mě však přivedl mediální lynč. Nebylo by dobře, abych zůstávala,“ podotkla Syková, která byla do čela ústavu zvolena čtyřikrát. „Nechtěla jsem, aby byla situace vyhrocená, kdybych stejně nakonec musela odstoupit. Nadále se budu věnovat vědecké práci,“ uvedla Syková.

„Ano, očekávala jsem, že se mnou budou veškeré důvody více diskutovány. Budu se nyní bránit žalobou na poškození dobrého jména. A to na lidi, kteří tuto kauzu vyvolali,“ dodala Syková, že nejvíce za zlé to má kolegům z ústavu, kteří celou věc medializovali.

„Tento soustředěný útok proti aplikaci kmenových buněk pochází od určitých osob. Je to od některých vědců a od některých lékařů,“ nechtěla být však konkrétnější Syková. Podle svých slov neměla možnost vyvrátit nepravdy. 

Pacienti si podle Sykové nemají v klinických studiích nic platit. „Myslím si, že ta interpretace není taková, jak to tady vypadá,“ dodala k nahrávce pořadu Reportéři ČT, která na celou věc upozornila. Na sponzorských darech nevidí nic špatného.

Na post senátorky Syková rezignovat nehodlá. To, zda zůstane v senátorském klubu, sama neví. „Záleží to na senátorském klubu,“ sdělila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…